Mielipide

Uhri Kyle Beach on ainoa, joka on pahoitellut toimintaansa – Blackhawks vajoaa jokaisella puheenvuorollaan syvemmälle suohon

NHL / Kolumni
NHL:n seksuaalirikoskriisissä kapteenit ja seurajohtajat ovat olleet johtamisen irvikuvia. Uhri, Kyle Beach, on sen sijaan näyttänyt parasta esimerkkiä.

Näin kommentoi Chicago Blackhawksin pitkäaikainen ja arvostettu kapteeni Jonathan Toews seurajohtoa pian sen jälkeen, kun itsenäinen tutkinta oli todennut, että Stanley Cupin finaalit olivat tärkeämpi asia kuin 20-vuotiaan lupauksen Kyle Beachin tekemä ilmoitus joutumisestaan videovalmentaja Brad Aldrichin ahdistelemaksi.

Ei osanottoa tai empatiaa, vaan puolustelua ja selittelyä.

Muun muassa toimitusjohtaja Danny Wirtz ja päävalmentaja Jeremy Colliton puhuivat niin ikään positiiviseen sävyyn GM Stan Bowmanista. Vaikka kehuille lie aihettakin, tällaisessa tilanteessa se tuntuu uhrin väheksymiseltä ja vääryyksien hyväksymiseltä.

Sietämättömän vastuutonta toimintaa vastuullisessa asemassa olevilta!

Lakifirma Jenner & Blockin raportti todensi, että Bowman ja muu seurajohto valitsi tietoisesti hylätä epäillyn seksuaalisen hyväksikäytön uhrin ja keskittyä pudotuspeleihin. Bowman itse pesi kätensä ja sysäsi vastuun esimiehelleen.

Sietämättömän vastuutonta toimintaa noin vastuullisessa asemassa olevilta!

Otetaanpa verrokiksi Beach, joka on 11 vuotta kantanut kammottavaa tragediaa mukanaan – hän on kärsinyt mielenterveys- ja päihdeongelmista ja joutunut luopumaan NHL-unelmastaan.

Tämän vuoden aikana hän on toistuvasti joutunut palaamaan kevään 2010 hirvittäviin tapahtumiin ja samaan aikaan pelännyt, että Blackhawks saa jälleen venkoiltua itsensä vastuusta.

Kyle Beach (vasemmalla) pelasi Blackhawks-paidassa vain harjoitusotteluissa.
Kuva © Getty Images

Lopulta Beach tulee omalla nimellään ja kasvoillaan julkisuuteen TSN:n Rick Westheadin haastattelussa. Kun puhe kääntyy Aldrichin myöhempään uhriin, Beach on pahoillaan. Hän pyytää anteeksi, ettei pystynyt tekemään enempää eikä estämään Aldrichia jatkamasta ahdisteluaan.

Hän, joka on kärsinyt eniten, pyytää anteeksi. He, jotka ovat toimineet väärin, saavat synninpäästön eivätkä osoita edes katumusta.

Beach näytti esimerkin, josta Toewsin ja muiden “johtajien” sietää ottaa mallia.

Katso tästä Blackhawks-skandaalin kaikki käänteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös