Mielipide

Tuore Stanley Cup -voittaja osoitti, että mestarikin voi olla tyylitön moukka

NHL / Kolumni

Tampa Bay Lightning voitti toisen peräkkäisen Stanley Cupin, kun se kukisti Montreal Canadiensin otteluvoitoin 4−1. Ratkaisseessa finaalissa Lightningin veskari Andrei Vasilevski piti nollapelin ja hänet valittiin ansaitusti pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa floridalaisten tähtipelaaja Nikita Kutšerov nosti joukkuekaverinsa ja maanmiehensä jalustalle toteamalla, että hän todellakin on NHL:n arvokkain pelaaja.

Samalla Kutšerov onnistui sohaisemaan kahta aiempaa Vezina-voittajaa, viime kauden Connor Hellebuyckia ja tämän vuoden parasta veskaria Marc-Andre Fleurya tavalla, jolla kilpakumppaneitaan kunnioittava mestari ei vastustajiaan puhuttele.

Venäläinen totesi, että tänä vuonna Vezina annettiin "jollekin tyypille Vegasissa". Vaikka Lightning-hyökkääjä varmasti oli jo voittotunnelmissa oluttölkkiä syleillessään, ei tuoreen mestarin pitäisi halveksua kilpailijaa ikään kuin olemalla muistamatta tämän nimeä. Connor Hellebuyckin tämän kauden ansiot unohtuivat siinä ikään kuin turhamaisuuden sivutuotteena.

Kaiken huippu oli, kun Kutšerov lohkaisi, ettei hän halunnut enää palata Montrealiin Canadiensin kannattajien juhlittua neljännen finaalin jälkeen kuin joukkue olisi voittanut mestaruuden. Voi myös olla, että näiden kommenttien jälkeen ei hetkeen kannatakaan.

Venäläispeluri ei taida olla täysin perillä Kanadan jääkiekkoperinteistä ja lajin merkityksestä maassa − tai sitten hän ei piittaa siitä. Veikkaan jälkimmäistä. Kutšerov käyttäytyi lehdistön edessä kuin tyylitön moukka.

Tietysti pitkään ilman kannua olleen ikonisen seuran kannattajat riemuitsevat voitosta täysin palkein. Floridan Tampassa samanlaista karnevaalia tuskin nähdään, vaikka kotijoukkue voitti toisen peräkkäisen Stanley Cupin.

Kutšerov oli pitkään sivussa, mutta palattuaan tositoimiin hän pelasi uskomattoman hyvät pudotuspelit. Tällainen vastustajan tölviminen on siis täysin turhaa.

Voittaja on aina voittaja, mutta todellinen mestari kunnioittaa aina myös kukistamiaan vastustajia sekä heidän kannattajiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös