Mielipide

Tuomaritoiminta saa herättää tunteita, mutta Ilveksen fanien olisi syytä hillitä mussutustaan

LIIGA / Kolumni
Ilveksen intohimoisen kannattajayhteisön kannattaisi rajoittaa turhamaista valitustaan tuomareista, vaikka kritiikki kuuluukin kiihkeisiin tosipeleihin.

Mikä on varma kiekkokevään merkki?

Tietenkin se, että tuomarien päätökset ovat täydellisen vääriä ja he suorastaan tuhoavat kannattamasi joukkueen menestysmahdollisuudet.

Ei kuitenkaan pidä ymmärtää väärin, sillä kiinnostavaan pudotuspelikevääseen kuuluu olennaisena osana mielipiteitä jakava tuomarityöskentely. Herättäähän se intohimoja, yleensä kuitenkin liian vahvasti vastaan.

Ilveksen ja Kärppien välisessä kolmannessa puolivälieräottelussa jatkoerässä tuomittu Leo Lööfin rangaistus nostatti jälleen tunteet pintaan – etenkin siksi, koska Kärpät vei ottelun nimiinsä rangaistusta seuranneella ylivoimalla.

Ilveksen kannattajien keskuudessa tuomaritoiminta tuntuu olevan erityisen punainen lakana sarjan muihin seuroihin verrattuna.

ilmiö ei koske pelkästään Ilvestä, mutta keltavihreässä perheessä tämä näyttää korostuvan.

Esimerkkejä lapsellisista itkupotkuraivareista en tähän liitä, mutta niitä voi halutessaan käydä katsomassa muun muassa Twitterin #ilves-tägin alta. Toki ilmiö ei koske pelkästään Ilvestä, mutta keltavihreässä perheessä tämä näyttää korostuvan.

Ja edelleen: ei ole väärin, että tuomarien toiminnasta nousee mielipiteitä, mutta rajunkin kritiikin hetkellä olisi syytä säilyttää asiallisuus. Sitä paitsi Lööfin tapaus tarkastettiin videolta, minkä ei pitäisi jättää sijaa jossitteluille.

Ilveksen kannattajien meininki on ollut hienoa seurattavaa, ja se on tuonut aivan omanlaistaan nostetta koko Liigalle. Sen sijaan melko usein toistuvat tuomari-itkut vievät arvostusta koko yhteisöltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös