Mielipide

Trotzin pelitapa imi mehut Capitalsin hyökkäyspelistä, ja maalivahtikin petti

NHL / Kolumni
Islandersin ja Capitalsin avausottelu tarjosi viihdyttävää kiekkoa, nyrkkien heiluntaa ja ennakkosuosikin melkoisen sulamisen johtoasemasta.

Washington Capitalsin pelaaminen sujui melkein kahden erän verran mallikkaasti ottelusarjan avauksessa New York Islandersia vastaan. Melkein. Sitten tuli noutaja, ja jo ensimmäisen pelin perusteella Capitalsin pitää parantaa viisikkopeliään huomattavasti, jos se meinaa ottaa yhtään voittoa tässä sarjassa.

Peli alkoi turboruuvi pohjassa ensiminuuteista lähtien. Capitals malttoi hakea kiekkoa koko viisikolla omista ja pääsi kohtalaisen hyvin kiekon kanssa liikkeelle. Liike tuotti Islandersille jäähyjä, ja se tiesi ennemmin tai myöhemmin Capitalsille maaleja. Näin tapahtui, vaikka tasakentällisten hetkinä Capitals ei juuri paikkoja saanut luotua.

ensimmäisessä ottelussa Capitalsin pettivät pelitapa ja maalivahdit.

Oli tappelujakin. Avauserässä heiluivat nyrkit, toisessa verkot. T.J. Oshien rytinämaaleilla Capitals karkasi jo kahden maalin johtoon, ja Barry Trotzin naamalla nähtiin melkoinen kirjo epäuskoisia ilmeitä tuomarin vihellysten jälkeen.

Kaikki kääntyi. Anders Lee taklasi ensin kyseenalaisesti kiekottoman Nicklas Bäckströmin ulos ottelusta, ja sitten Jordan Eberle kavensi ottelun. Kolmannessa erässä Lee tasoitti, ja Capitalsin peli mureni.

Islanders puolusti läpi ottelun upeasti. Avauserässä se taklasi päädystä asti enemmän, kuten myös Capitals. Pelin edessä puolustaminen valui siivun passiivisemmaksi − muttei yhtään tehottomammaksi.

Paine keskialueella oli kiekolliseen jatkuvaa. Viimeistään oman sinisen alla Islandersin pelaaja sai jatkuvasti paineen Capitalsin kärkimieheen. Oli ajoittain kuin taidetta, kuinka kauniisti Islanders sai hidastettua kiekollisen pelaajan vauhdin ja peitettyä syöttölinjat kolmellakin pelaajalla olemattomiin. Sitten Isles riisti kiekon tai voitti pakotetun päätykiekon.

Kun Islandersin säntillinen puolustaminen vei mehut, oli tuloksena lopulta myös alivoimalla Islandersin tekemä johtomaali. Capitalsia ei auttanut yhtään se, että maalilla pelannut Braden Holtby hävisi kaksinkamppailun Semjon Varlamoville selkeästi. Kolmannessa maalissa Holtbyn räpylässä näytti olevan tykinkuulan kokoinen reikä, ja neljännessä ajatusvirhe johti harha-avaukseen vastustajalle. Nöyryyttävää.

Kokoavana ajatuksena voidaan sanoa, että ensimmäisessä ottelussa Capitalsin pettivät pelitapa ja maalivahdit. Jos sen päälle joukkue menetti nyt Bäckströmin pidemmäksi aikaa, ovat hyvät neuvot kalliit. Pelastavia enkeleitä ei reserveistä löydy.

Pelillisesti se voi parantaa sitä, kuinka tuettuna ja hallitusti peliä kontrolloidaan etenkin hyökkäysalueelle tultaessa. Capitals sai tällä kertaa luotua vain kolme huippupaikkaa tasakentällisin, mutta sen toive on siinä, että äärimmäisen taitava joukkue pääsee kaivamaan niitä hyökkäyspään pitkien rallien ansiosta. Siihen sillä riittää sekä kiekollista taitoa että ruuhkassa tarvittavaa kovuutta.

Yksin puristamalla Capitals ei tätä ottelusarjaa voita. Todd Reirdenin tulee organisoida koko viisikko varmistamaan hyökkäysten ja maalipaikkojen laatu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös