Mielipide

Tom Wilson on luisteleva aikapommi, joka ei kuulu NHL-kaukaloihin

NHL / Kolumni

Yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi ja lopulta kolmekymmentä.

Puhutaan siis Washington Capitals -hyökkääjä Tom Wilsonin menettämistä otteluista pelikieltojen takia. Kaiken järjen mukaan lista pitenee ainakin muutamalla numerolla tulevien päivien aikana.

Wilsonin värikäs ilta sai alkunsa toisen erän alussa, kun hyökkääjälle vihellettiin kahden minuutin rangaistus Rangers-puolustaja Adam Foxin rikkomisesta. Wilson osoitti mieltään ja ei selvästi päässyt yli tuomiosta istumisen jälkeenkään. Hetkeä myöhemmin hän protestoi tuomareille näyttävästi myös pitkää kiekkoa, joka pakotti samat Capitals-miehet pysymään jäällä.

Aivosolut loppuivat kesken

Lopullisesti Wilsonin pää jumittui kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin, maalinedustakahakan päätteeksi. Rangers-hyökkääjä Pavel Butšnevits ajoi ylivoimatilanteessa maalille ja hänet tuupattiin nurin tolpan viereen.

Wilson on luisteleva ruutitynnyri, jonka ajastin käy omia aikojaan - ja nyt näyttötaulu näytti jälleen kerran nollaa. Painiote Butšnevitsista ei riittänyt, vaan Wilson löi hanskalla, jäässä maannutta, puolustuskyvytöntä venäläishyökkääjää niskan seudulle.

Kentällä olleet Rangers-pelaajat huomasivat teon ja torikokous oli valmis alkamaan. Samassa rytäkässä yhteen ottivat myös Wilson ja Artemi Panarin, josta jälkimmäisen kanadalaishyökkääjä kaatoi jäähän hiuksista repien. Venäläinen oli tilanteessa ilman kypärää.

Panarin ei palannut enää kaukaloon tilanteen jälkeen, eikä näillä näkymin pelaa enää Rangersin kolmessa viimeisessä ottelussa. Tilanteessa olisit kuitenkin voinut sattua huomattavasti pahemminkin. Nyt venäläishyökkääjän olkapää otti ensimmäisen kontaktin jäähän. Jos olkapään sijasta iskuvoima olisi kohdistunut Panarinin päähän, jälki olisi voinut olla karmaiseva.

Erotuomarikaksikko Wes McCauleyn ja Francis Charronin jäähylotto arpoi tilanteesta Wilsonille 2+2+10 minuuttia ja Panarinille, Butšnevitsille ja Brendan Dillonille kahden minuutin rangaistukset.

Viekää hänet pois

Wilson on näyttänyt nyt liian monta kertaa esitellyt omaa aivokapasiteettiaan jääkiekon parissa. Joku voisi sanoa, että hän on taitava voimahyökkääjä tai että hän tekee tilaa ratkaisijoille.

Asia on nyt kuitenkin niin, että pelaajaprofiililtaan Wilsonin kaltaisia ukkoja on Pohjois-Amerikka täynnä, mutta valtaosa heistä ei halua aiheuttaa toisille pelaajille mahdollisesti uran tai hengen vaarantavia vammoja.

Capitals-hyökkääjä todennäköisesti saa NHL:n kurinpidolta nuhtelut ja maksimisakot, joiden suuruus ei Wilsonin palkkapussissa juuri tunnu. Jos "äärimmäisyyksiin" mennään, hän saa jälleen kerran joitain otteluita kestävän pannan.

Nyt olisi kuitenkin aika taalaliigan päätöksentekoelinten herätä ja kärrätä tämä tauno kauas jääkiekko-nimisen lajin hienoutta maailman parhaalla tavalla todistavilta NHL-areenoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös