Mielipide

Terästäytynyt Jukurit on näyttänyt epäilijöilleen hauista

LIIGA / Kolumni
Jukurit piristyi marraskuussa Helsingissä koetun kylvetyksen jälkeen. Nyt vahvistunut joukkue on liitämässä kovimmassa vireessä kuin koskaan ennen sen liigataipaleen aikana kohti kauden tärkeimpiä pelejä.

Marraskuun puolivälissä Mikkelin Jukurit pelasi synkän ottelun Helsingissä HIFK:n vieraana, kun mikkeliläiset joutuivat nöyrtymään helsinkiläisten käsittelyssä peräti maalein 11−1. Tästä ottelusta joukkue sisuuntui ja siitä lähtenyt hyvä vire on kestänyt tähän päivään asti.

Kyseisen ottelun jälkeen Jukurit on pelannut yhdeksän peliä, joista joukkue on voittanut kuusi. Mukaan mahtuu myös kovia päänahkoja sarjan kärkijoukkueilta, kuten Ilvekseltä ja Lukolta.

Jukurit on ollut tällä kaudella vahva joukkue kotona. Mikkeliläisryhmä on pistekeskiarvoltaan kolmanneksi paras kotijoukkue Liigassa Ilveksen ja Lukon jälkeen. Tämän lisäksi Jukureilla on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputki kotikaukalossa, joista kaikki voitot ovat tulleet varsinaisella peliajalla. Vieraissa sen sijaan on ollut vaikeaa, mutta valoa tunnelin päähän toi viime lauantain voitto Tapparasta Tampereella.

Ensimmäistä täyttä kauttaan päävalmentajana Liigassa toimiva Marko Kauppinen on valmennustiiminsä kanssa pystynyt iskostamaan vaikean alkukauden jälkeen Jukureille pelitavan, jossa koko joukkue pelaa viisikkona hyvin yhteen. Tämä mahdollistaa tiiviin puolustuksen sekä hyökkäyspelin, joka on vaarallisen raikasta ja luo riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen.

Syksyn peleihin verrattuna Jukurit on pystynyt pelaamaan kiekon kanssa järkevämmin omassa puolustuspäässä. Turhat roiskaisut ovat jääneet vähemmälle. Joukkue pystyy myös vaarallisiin vastahyökkäyksiin, joista on nähty upeitakin maaleja.

Myös alkukaudella haitanneita huolimattomuusvirheitä on saatu karsittua. Jukurit pelaa tällä hetkellä sellaista peliä, mitä se ei ole esittänyt vielä omalla liigataipaleella kertaakaan.

Hyvänä merkkinä voi pitää sitä, että Jukurit on kyennyt nousemaan takaa-ajoasemasta taistelemaan pelien voitoista sekä kääntämään tiukkoja pelejä itselleen. Tätä asiaa Mikkelissä on hartaasti toivottu jo pitkän aikaa ja nyt se on menossa oikeaan suuntaan.

Joukkueesta on löytynyt erittäin tärkeä tulosta tekevä kentällinen, jonka muodostavat kapteeni Jesper Piitulainen, Anssi Löfman sekä Joachim Rohdin. Kolmikosta Rohdin löysi oivan pistevireen vaikeamman alkukauden jälkeen ja on ollut mikkeliläisten tehokkaimpia pelaajia viime aikoina. Myös Löfmanin piristyminen on ollut Jukureille todella tärkeä asia.

Muista ulkomaalaisvahvistuksista Kristian Afanasjev on onnistunut maalinteossa jo kahdeksan kertaa ollen joukkueen paras maalintekijä. Simon Stransky tuli kovin odotuksin Mikkeliin ja vaisun alkukauden jälkeen taiturimainen hyökkääjä on näyttänyt piristymisen merkkejä. Nämä vahvistukset ovat osoittautumassa onnistuneiksi. Heistä voi olla Jukureille kevään mittaan vielä paljon iloa.

Jukurit hankki hiljattain vielä lisää vahvistuksia hyökkäysosastolleen, kun Brandon Yip ja Pontus Netterberg liittyvät karanteeniensa jälkeen Jukurien vahvuuteen. Mikkelissä jouduttiin reagoimaan, sillä alkukaudella ihastuttanut hyökkääjä Vitali Abramov ei enää palaa tällä kaudella jukuripaitaan.

Uudet hankinnat olivat näyttö seuran uskottavuudesta. Ne myös vahvistavat Jukurien osakkeita taistelussa paikoista kevään tosipeleihin. Mikkeliläisten kokoonpanossa riittää tällä hetkellä reilusti tervettä kilpailua. Kokoonpanon laajuus on myös tärkeää tulevan otteluruuhkan kannalta.

Kaiken lisäksi Jukureilla on menestykseen riittävä maalivahtikaksikko Sami Rajaniemi ja Mika Järvinen. He antavat mikkeliläisille mahdollisuuden taistella pisteistä ja voitoista illasta toiseen.

Kun Jukurit saa hankintojensa lisäksi takaisin nuorten MM-kisoista palanneet Mikko Kokkosen ja Henri Nikkasen, alkaa mikkeliläisjoukkueella olla kasassa kilpailullinen kokoonpano lähteä taistelemaan tosissaan seurahistorian ensimmäisestä pudotuspelipaikasta Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle