Mielipide

Tapparan johtohahmojen valheet ja tekopyhyys tahraavat koko seuran maineen

LIIGA / Kolumni
Mitä enemmän Tapparan vastuuhenkilöt ovat yrittäneet selittää taannoista koronarikkomusta, sitä syvemmälle suohon seura on vajonnut.

Vanha poliitikkovitsi on viime viikkojen koronakohujen myötä ansainnut päivityksen: Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.

Urheilujohtaja Jukka Rautakorpi, toimitusjohtaja Mika Aro, päävalmentaja Jussi Tapola ja puheenjohtaja Heikki Penttilä ovat kukin vuorollaan yrittäneet selittää mustaa valkoiseksi, mutta jokainen puheenvuoro on upottanut koko perinteikkään seuran julkisuuskuvan entistä syvemmälle valheiden suohon.

Koronapositiivisten U20-joukkueen pelaajien harjoittelun aiheuttama paskamyrsky kasteli vasta lahkeet, mutta sitä seurannut ylimielinen viestintä aiheutetun mielipahan pahoitteluineen ja Tappara-sydämisistä piikittelyineen sekä suoranainen valehtelu on nostanut kurat jo kainaloihin.

Ainoa, mihin Tapparan kohdalla on voinut luottaa koronarikkomusten tultua julki, on asian pahentaminen uudella lausunnolla.

”En tiedä, missä yhteydessä on puhuttu kahdesta pelaajasta. Me olemme koko ajan olleet johdonmukaisia sekä viranomaisille että Liigalle, että siellä on ollut enemmän kuin kaksi pelaajaa.”

Tuoreessa Iltalehden jutussa puheenjohtaja Penttilä hämmensi ristiriitaisella kommentillaan. Tapparan omassa tiedotteessa nimittäin puhutaan hyvin selvästi kahdesta pelaajasta.

Puheenjohtajan kannattaisi muutenkin perehtyä seuransa verkkosivuihin. Tapparalaiset arvot mainitaan monesti, mutta ei täsmennetä, mitä ne ovat.

Kumppanuus-osiossa kuitenkin kehdataan hehkuttaa omaa arvomaailmaa ja luotettavuutta: ” Tapparan arvomaailma kestää – Tappara on Luotettava kumppani, joka toimii vastuullisesti.”. Yksi Tapparan pääsponsoreista Terveystalo oli eri mieltä seuran arvojen kanssa ja purki yhteistyösopimuksen.

Ainoa, mihin Tapparan kohdalla on voinut luottaa koronarikkomusten tultua julki, on asian pahentaminen uudella lausunnolla.

Vastuullisuutta Penttilä puolestaan yritti Iltalehden haastattelussa korostaa mainitsemalla halusta suojella nuoria miehiä ja siksi julkisuuteen annettiin ristiriitaista tietoa pelaajien määrästä.

Jos pelaajia todella olisi haluttu suojella, heitä ei olisi komennettu harjoittelemaan koronapositiivisina – ja rikottu samalla räikeästi maailmanlaajuisen kulkutaudin hillitsemiseksi annettuja määräyksiä.

On vastuullista toimintaa ja on tekopyhää kilven kiillotusta.

Tilanteen absurdia luonnetta korostaa se, että samana päivänä, kun kokenut juristi Penttilä loruili koronapositiivisten harjoittelusta, skuupattiin Tapparan ensi kauden hankinnat.

Urheilullisesti Tappara on edelleen huippuorganisaatio ja kuuluu ensi kaudellakin ennakkosuosikkeihin. Profiilipelaajan levittämä disinformaatio ja johtohenkilöiden marttyyriasenne yhdistettynä piittaamattomuuteen omien pelaajien sekä ympäristön turvallisuudesta mustamaalaavat kuitenkin tehokkaasti Tapparan maineen.

Päävalmentaja Tapolan kaipaamia oikeita Tappara-sydämiä voi olla tulevaisuudessa vaikeampi löytää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös