Mielipide

Tapparan johtajuus uhkaa pirstaloitua − neljä miestä hyvin erilaisissa tilanteissa

LIIGA / Kolumni
Kuka johdattaa Tapparan venettä? Kauden alla kirvesrintojen leirissä on myrskynnyt hurjalla tavalla.

Päävalmentaja Jussi Tapola todella antoi kapteenin C-kirjaimen alkavaksi kaudeksi Otto Rauhalan rintaan, ja ennen kaikkea otti sen pois Jukka Peltolalta. Viime kausien kapteeni ja hänen lähtökohtainen varakapteeninsa Kristian Kuusela ovat kuitenkin osana kapteenistoa.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että Tapola olisi riitautunut konkarihyökkääjiensä kanssa. Kerrottu sananvaihto on ollut sen sävyistä, että mikäli siinä on edes jonkin verran totuuspohjaa, ei kestomenestyjän ryhmässä voi vallita tällä hetkellä seesteys.

Miksi päävalmentaja otti kapteeniuden pois Peltolalta, mutta piti tämän kuitenkin Kuuselan tavoin kapteenistossa? Onko tilanne täysin ongelmaton pelaajille?

Voi tietysti myös olla, että kiistakumppanit ovat sopineet johtajuusvääntönsä hyvässä hengessä ja sekä Tapola, Peltola että Kuusela antavat Rauhalalle täyden tuen pelaajistonsa uutena päällikkönä.

Rauhala on pelannut pitkään Tapparassa ja hoitanut roolinsa moitteettomasti. Hän on sinänsä luonnollinen jatkumo Peltolan ja Kuuselan vuosien jälkeen.

Tuoreella kipparilla ei ole helpoin mahdollinen lähtökohta ensimmäiseen kauteensa C-kirjain rinnassaan, kun taustalla on seuran menestykseen vieneiden egojen taistelu.

Jos Tapola, Peltola ja Kuusela ovat todella niin pahoissa väleissä kuin uutiset kertovat, on kirvesrinnoilla edessään monia perustavanlaatuisia kysymyksiä. Tuskin Peltola ja Kuusela yhtäkkiä ovat lakanneet haluamasta olla kapteeneita ja johtajia.

Tapola puhui jo viime kauden loputtua Aamulehdelle, että seuran kulttuuria on muutettava. Nyt vaikuttaa siltä, että kulttuuria ehkä yritetään muuttaa, mutta vanha kulttuuri kuitenkin elää edelleen vahvana joukkueen sisällä.

Ei olisi täysin ennenkuulumatonta, jos Tapparan kausi kuluu kipuillessa sitä, kuka on sinioranssin veneen todellinen suunnannäyttäjä − kenties joku joutuu kaiken tuoksinassa lähtemään muihin maisemiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös