Mielipide

Tampa Bay Lightning on malliesimerkki täydelliseksi hiotusta NHL-seurasta – poikkeusvuoden Stanley Cup meni täysin oikeaan paikkaan

NHL / Kolumni

Tampa Bay Lightning palasi 16 vuoden tauon jälkeen NHL:n mestariksi, kun se kruunasi poikkeukselliset pudotuspelit finaalien kuudennessa ottelussa tyylipuhtaalla 2–0-voitolla.

Lightning oli lopulta melko selvästi paras joukkue tässä vajaat kaksi kuukautta kestäneessä kuplaturnauksessa. Finaalisarjassa se oli kaikissa otteluissa pelillisesti hallitsevampi joukkue.

Salamapaitojen pudotuspelimenestyksen siemenet kylvettiin avauskierroksella, kun se nujersi viime kaudella sille suuren pettymyksen tuottaneen Columbus Blue Jacketsin. Sen ottelusarjan voitolla oli pitkä maratonottelu mukaan lukien huomattava merkitys.

Pitkään huolella rakennetun joukkueen henkinen kypsyys oli ihailtavalla tasolla läpi pudotuspelien. Varsinkin New York Islandersia vastaan Lightning selvitti vaikeat ajanjaksot todella vakuuttavasti. Finaalisarjassa suorittaminen olikin jo suoranaista rutiinia.

Lightningille mestaruuden todellakin suo.

Ehkäpä kovin osoitus Lightningin piinkovasta tasosta pudotuspeleissä oli se, ettei se hävinnyt kertaakaan kahta ottelua perättäin.

Lightningin osalta yksittäisenä tarinana finaalisarjassa nousi kapteeni Steven Stamkosin hetkellinen paluu kaukaloon.

Vaikka Stamkos pystyi pelaamaan vain muutaman minuutin, niin silti hänen iskemällään maalilla oli hyvin syvällinen merkitys.

Lightningille mestaruuden todellakin suo. Seura on ollut NHL:n parhaita usean kauden aikajänteellä ja se on toiminut mallioppilaana nykyajan huippuorganisaatiosta. Jon Cooperin valmentamana se on ollut myös sarjan pelillisesti edistyksellisimpiä joukkueita.

Viime kaudella Lightning ei ollut valmis mestariksi hurjasta runkosarjastaan huolimatta. GM Julien BriseBois teki vuoden takaisen pettymyksen jälkeen juuri oikeat muutokset joukkueen kokoonpanoon ja nyt työn hedelmistä on lupa nauttia Floridan auringon alla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös