Mielipide

TUTOn kesäretki Raumalle jäi plussan puolelle

MESTIS / Kolumni
Kauden avaavassa Pitsiturnauksessa TUTO pääsi mittaamaan tasoaan Liiga-joukkueita vastaan. Vaikka jokaisella joukkueella peli oli vielä alkutekijöissään, eikä turnauksen perusteella voi vetää liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä, tuli Mestis-joukkueen ero Liiga-joukkueisiin verrattuna selkeästi esiin.

Perinteisessä kiekkokauden avanneessa Pitsiturnauksessa nähtiin pitkästä aikaa myös Mestis-väriä, kun TUTO osallistui turnaukseen. Turkulaisten kesäretki Raumalle sujui vaihtelevissa merkeissä, mutta isossa kuvassa kokemus jäi plussan puolelle.

TUTO lähti Pitsiturnauksen ensimmäiseen otteluunsa Porin Ässiä vastaan hyvällä asenteella ja luistimet liikkuivat. Turkulaiset pelasivat kovaa ja tilanteet loppuun asti, ja kun vielä maalivahti Emil Vuorio pelasi erinomaisesti, päättyi ottelu 1–1. TUTO myös nappasi voiton ottelun jälkeen lauotusta voittomaalikilpailusta. Ottelun toisessa erässä TUTO tosin sortui jäähyilyyn ja tarjosi porilaisille mahdollisuutta ratkaista ottelun, mutta vastaavasti pelasi hyvää alivoimaa.

Ensimmäinen ottelu lupasi paljon, ja lopputuloksen myötä toisessa ottelussa isäntäjoukkue Lukkoa vastaan kaikki oli vielä mahdollista. Lukko-ottelu oli kuitenkin hyvin kaksijakoinen, sillä vielä ensimmäisen erän TUTO oli hyvin mukana, mutta jäi toisessa täysin jalkoihin, ja näin jumbofinaali kutsui.

Kovan ottelun pelanneelle ja pettymys niskassa pelanneelle joukkueelle päätösottelu Vaasan Sportia vastaan tuli aivan liian pian, ja meno oli sen näköistä. Laukausten oltua avauserän jälkeen 12–1 ja maalien 3–0, ei ollut epäselvyyttä kuka tulee voittamaan ottelun. Avauserän tyrmäyksen jälkeen toinen erä oli vaan pelailua. Tuliaisina kotiin Turkuun vietäväksi oli lopulta yksi tasapeli, tappio ja murskatappio.

− Tuskin on pelillisesti valmista, kun meillä on kuusi jäätätreeniä alla, kertoi TUTOn päävalmentaja Hermanni Vidman turnausaamuna.

Turnauksen jälkeen voidaan todeta että ei ollutkaan, mutta turnauksesta jäi käteen myös paljon hyvää. Joukkue pelasi kolme erää hyvällä asenteella, pystyi vastaamaan fyysisessä pelissä Liiga-joukkueille ja puolusti hyvin. Alivoima oli hatunnoston arvoista, mutta hyökkäyspeli jätti paljon toivomisen varaa. Vastapainona joukkue pelasi myös kaksi sellaista erää, jotka se haluaa varmasti unohtaa, ja yhden erän vaan pelaili.

Turnauksen jälkeen illalla Vidman oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen ja siihen, miten se tuli turnaukseen haastamaan isompiaan.

− Paljon saatiin informaatiota pelaajista ja siitä, mitä pitää painottaa arjen harjoittelussa.

Vidman näki turnauksen olleen hieno kokemus ja tasonmittaus myös yksilöille, eikä lähtenyt tekemänä isompia johtopäätöksiä esimerkiksi sarjatasojen erosta.

− Ei me mietitä mikä on Liigan ja Mestiksen ero, vaan enemmän yksilön näkökulmasta mitä pitää pystyä parantamaan sinne noustakseen.

Kaiken kaikkiaan TUTOlle Pitsiturnaus oli hyvä kokemus tuloksesta huolimatta. Kovien otteluiden pelaaminen motivoi ja kehittää aina, ja kuten Vidmankin sanoi: joukkueen tarina on vasta alussa.