Mielipide

TPS:llä kaikki edellytykset yllättää kaikki

LIIGA / Kolumni
Turun Palloseurassa tehtiin isoa remonttia niin urheilujohdon kuin kokoonpanojenkin osalta kevään ja kesän aikana. Moni tuomitsi TPS:n tyylin rakentaa joukkue, mutta marraskuun puolivälin jälkeen voi hyvillä mielin todeta, että pelaajakordinaattori Tomi Kallio on onnistunut monellakin eri osa-alueella.

TPS:n kokoonpano herätti kesällä paljon kysymyksiä. Toistaiseksi voi sanoa, että Turussa on vihdoinkin saatu jalkeille jengi, joka ei muistuta menneistä.

TPS:n pelaajistossa lukuisalla on vain vuoden mittaiset sopimukset, mutta tällä hetkellä voi jo alkaa miettimään jatkosopimusneuvotteluja useammankin pelaajan osalta.

Esimerkiksi TPS:n sisäistä pistepörssiä johtava yhdysvaltalaishyökkääjä Josh Kestner on säväyttänyt Liigassa ainutlaatuisella laukauksella. 27-vuotiaan yhdysvaltalaisen nimi olisi hyvä saada paperiin hyvissä ajoin, jotta KHL tai Euroopan muut rahakkaat liigat ei pääse iskemään kiinni.

Turkulaiset pelaa pirteää jääkiekkoa, jossa on vielä paljon parannettavaa

Turun Palloseuran pelissä näkyy edelleenkin tietty keskeneräisyys. Käytännössä täysin uusiutunut joukkue hakee vielä paikkaansa, mutta pelistä on nähtävissä silti kaikki positiiviset asiat, joita päävalmentaja Raimo Helminen on saanut valmennusryhmänsä kanssa ajettua sisään.

TPS pelaa parhaimmillaan todella nopeaa jääkiekkoa ja esimerkiksi KalPaa vastaan keskiviikkona käydyssä ottelussa palloseura oli heti vahvoilla, kun ajoitukset hyökkäyksiinlähdössä olivat kunnossa.

Rytmitykset takertelevat silti turhan usein, ja vastustaja pääsee näin ryhmittymään keskialueelle ohjatakseen TPS:n hyökkäykset laidoille. Aina kun TPS pääsee hyvällä rytmillä keskialueelle ja keskialueen läpi, tämä johtaa kerta toisensa perään maalipaikkaan.

Parannettavaa löytyy myös erikoistilanteista sillä joukkueen ylivoimapelaaminen on varsin heikkoa. Mikäli joukkue ei voita ylivoiman ensimmäistä aloitusta ja pääse suoraan pyörittämään peliä hyökkäysalueella, tulee koko ylivoimasta tuskaista. Erikoistilanteita on helppo parantaa sillä TPS:ssä yksilötaitoa on riittämiin, jotta verkko alkaa heilua tiheämpään tahtiin myös ylivoimalla.

TPS on pelannut toistaiseksi 14 peliä ja kerännyt 20 pistettä. Joukkue on kymmenen pistettä Liigan toista sijaa perässä ja kuusi pistettä on matkaa kotietuun. 

Kun turkulaispoppoo saa peliään hinkattua vieläkin parempaan muottiin ja ajoitukset kuntoon hyökkäyspelissä, tulee tämä joukkue keräämään todella paljon pisteitä runkosarjassa ja paikka sarjataulukon ylimmässä kolmanneksessa pitäisi olla selviö.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös