Mielipide

TPS tekee somessa itsestään pellen – tyylitön uikutus nolostuttaa pian omatkin fanit

LIIGA / Kolumni
TPS:n kannattaisi ottaa lusikka kauniiseen käteen someviestinnässään.

Samuli Putron tähdittämä Zen Café lauloi takavuosina, että Harri on tehnyt itsestään pellen, Harri on tööt-tööt-tööt. Tämä kevät on todistanut, että Harri voisi hyvinkin olla Turun Palloseura.

Perinteikkään liigaseuran someviestintä varsinkin Twitterissä on ollut jo pidemmän aikaa hyvin hämmentävää ja meno on muuttunut suorastaan noloksi viimeisten viikkojen aikana.

Tietysti yksi syy tähän saattaa olla tietynlainen me vs. maailma -ajattelu, joka joissain tapauksissa saattaa toimia tiettyyn rajaan asti. TPS:llä tähän voi olla jopa hieman perusteitakin, kun muistetaan varsinkin syksyn irvailut muukalaislegioonasta.

TPS:n someosasto kuitenkin provoaa tahallaan varsinkin vastustajajoukkueen faneja, mutta myös etenkin tuomarit saavat osansa pikkusieluisesta toiminnasta ottelusta toiseen. 

Esimerkkejä riittää niin paljon, että niitä kaikkia on turha alkaa luetella tässä kirjoituksessa. Otetaan kuitenkin esille kaikista noloimmat ulostulot.

Torstain kolmannessa puolivälieräottelussa TPS provosi aivan turhaan Josh Kestnerin tekemän maalin jälkeen viitaten aiempiin tilanteisiin, jossa maali on saatettu hylätä.

Samalla tavalla hylättyihin maaleihin viitaten TPS twiittasi ottelusarjan toisen ottelun aikana turhautumista ja tarkoituksellista ärsyttämistä huokuvan julkaisun.

Lisäksi TPS käy Twitterissä varsin aktiivista keskustelua yksityshenkilöiden kanssa, mutta usein sävy on varsin ylimielinen ja pottuileva. Esimerkkinä tästä on lähes jatkuva itkunauruhymiön käyttö vastauksena monesti asiallisiinkin viesteihin.

Lukon U20-joukkueen Suomen mestaruuteen TPS reagoi juurikin tällä itkunauruhymiöllä, mikä oli hyvin tyylitöntä ja urheilun arvoja vastaan sopimatonta. Taustalla tässä tapauksessa oli oletettavasti se, että TPS:n oman U20-joukkueen kausi päättyi viranomaisten käskyn takia.

TPS:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eero Tuominen kommentoi tapausta MTV:lle seuraavasti.

– Iloinen asiahan mestaruus aina on, niin silloin siihen voi ilolla myös reagoida.

Varsin erikoinen vastaus, koska reagointi tulkittiin varsin tyylittömäksi.

TPS:n lapsellinen someviestintä alkaa nousta puheenaiheeksi ja todennäköisesti monet seuran faneistakin alkavat vähitellen olla häpeissään. Vi... anteeksi kettuilu on mennyt nyt rajan yli ja siksi se on otettava esille.

Viestintää voi toteuttaa myös arvokkaasti yleisöä ja vastustajia kunnioittaen, vaikka kilpailulliset panokset ovatkin korkealla.

Aivan niin kuten oikeastaan kaikki muut liigaseurat tekevät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös