Mielipide

Supertähti Carey Price uskalsi osoittaa haavoittuvuutensa ja antoi oppitunnin itsestään huolehtimisen tärkeydestä

NHL / Kolumni
Mielenterveys- ja päihdeongelmat eivät ole enää tabu – edes Carey Pricen kaltaisille supertähdille.

Carey Price on yksi tämän hetken menestyneimpiä maalivahteja. 34-vuotias ulkatcho-alkuperäiskansaan kuuluva torjuja on voittanut Kanadan paidassa olympiakultaa, World Cupin ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Seurajoukkueissaan Price on voittanut AHL-mestaruuden Hamilton Bulldogsissa ja viime keväänä hän torjui Montréal Canadiensin Stanley Cupin finaaleihin, mutta ei kuitenkaan pystynyt estämään Tampa Bay Lightningin tuplamestaruutta.

SUURINTA VAHVUUTTAAN PRICE ON ESITELLYT TÄNÄ SYKSYNÄ OSOITTAMALLA HAAVOITTUVUUTTAAN JA MUISTUTTAMALLA ITSESTÄÄN HUOLEHTIMISEN TÄRKEYDESTÄ.

Yksilötasolla isokokoinen torjuja voitti kaudella 2014–2015 peräti neljä palkintoa: parhaan maalivahdin Vezina Trophyn, vähiten maaleja päästäneelle maalivahdille annettavan William M. Jennings Trophyn, runkosarjan arvokkaimman pelaajan Hart Trophyn ja pelaajien äänestämän parhaan pelaajan Ted Lindsay Awardin.

Kiekkohullussa Montréalissa yli vuosikymmenen ajan ykköstorjujan vastuuta kantanut Price olisi saattanut pelata vielä vahvemman uran, ellei hän olisi kärsinyt useista loukkaantumisista kuten aivotärähdyksistä ja polvivammoista.

Suurinta vahvuuttaan Price on kuitenkin esitellyt tänä syksynä osoittamalla inhimillisyyttään ja haavoittuvuuttaan.

Ajoittain lähes voittamattomalta yli-ihmiseltä vaikuttanut Price ilmoitti ensin kuukausi sitten hakeutuvansa NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n hoito-ohjelmaan. 

Äskettäin hän vielä täsmensi hoidon syyksi päihdekäytön:

Carey Price kertoi tilanteestaan avoimesti.
Kuva © Carey Pricen Instagram

Päihdeongelma ei ole NHL-pelaajien keskuudessa mitenkään uutta, mutta useimmiten ongelmat ovat koskettaneet pienemmän roolin pelaajia, kuten tappelijoita. Tähtipelaajista esimerkiksi Theo Fleury kärsi urallaan paljon päihderiippuvuudesta, mutta hänellä oli myös seksuaalitrauma kannettavanaan.

Price on kärsinyt monista aivotärähdyksistä, mikä jo itsessään altistaa psyykkiselle oireilulle. Lisäksi hän on joutunut vuosikaudet kestämään mieletöntä painetta maailman kiekkopääkaupungissa Montréalissa, missä on odotettu menestystä turhaan jo vuosikymmenet.

Sinänsä Pricen ongelmien syyt ovat merkityksettömät, ja oleellisempaa on, että näin kova tähti kertoo avoimesti mielenterveys- ja päihdeongelmistaan – ja muistuttaa itsestään huolehtimisen tärkeydestä.

Nuorilla kiekkoilijoilla on supertähdiltä muutakin opittavaa kuin pelitaidot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös