Mielipide

Suomi on kansainvälisen jääkiekon suurvalta

MAAJOUKKUE / Kolumni

Kyllä, absoluuttisesti parhailla kokoonpanoilla pelattaessa Suomi ei lähtisi yhteenkään turnaukseen suosikkina, vaan pikemminkin taistelee välieräpaikasta -kategoriassa. Mutta sellaisia turnauksia on harvemmin näköpiirissä, ja silloin Leijonilla on ainoa mahdollisuutensa yllättää.

Kaikissa muissa kisoissa Suomen suoranainen dominanssi taas on täysin odotettua. Muutos on ollut massiivinen. Suomi on kansainvälisen jääkiekon suurvalta. Se vuodesta toiseen ensimmäisenä finaalipariveikkaukseen kirjattu joukkue, jota muut pelkäävät ja ihailevat.

Pelaa Meidän peliä tai häviä sille.

Meidän peli ei ole välttämättä kaikkien mieleen. Eikä se ollut sitä näissäkään MM-kisoissa. Ulkomaisilta toimittajilta ja muiden joukkueiden faneilta kuultiin jupinaa siitä, että Suomi pelaa tylsää jääkiekkoa, eikä tarjoa riittävästi viihdettä.

Mutta voittaminen on aika kivaa. Eikös?

Olemme rimpuilleet ja rämpineet ihan tarpeeksi. Muut maat vastatkoon itse omien kannattajiensa viihdyttämisestä. Leijonafanit viihtyvät kyllä, kun Suomi pelaa kerta toisensa jälkeen finaaleissa.

Enää emme odota ja rukoile NHL-vahvistuksia, ja kiroa lähes isänmaan pettureiksi laskettavia − fyysinen puistatus suorastaan − kieltäytyjiä. Voittaminen ja menestys eivät enää vaadi pelastavia tähtipelaajia tai suomalaispelaajien NHL-joukkueiden pudotuspelitaipaleiden nopean päätöksen toivomista.

Eikä muutos rajoitu vain näihin joukkueisiin ja niiden asenteeseen tai pelaamisen tapaan MM-kisoissa. Mestarivalmentaja Jukka Jalonen on kaiken keskiössä, mutta kaikki on muuttunut.

Suomen nuorten maajoukkueet ovat kestomenestyjiä omissa kisoissaan, vaikka vastustajista erityisesti pohjoisamerikkalaiset kisaavat parhailla ryhmillään. Leijonien kannattajat, me kaikki, osaamme odottaa menestystä.

Kenenkään takaraivossa ei enää kummittele pelko siitä, mitäköhän pahaa tässä vielä ehtii tapahtua. Sen sijaan luotamme siihen, että nyt se Sakari Manninen naulaa tästä voittomaalin.

Kansainvälinen jääkiekko tanssii Suomen tahtiin. Pelaa Meidän peliä tai häviä sille.

Jos samppanjaa jäisi vielä Tampereen areenan kaappeihin näiden kultajuhlien jälkeen (epätodennäköistä), voi ne hyvin jättää kylmään odottamaan ensi kevättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös