Mielipide

Stanley Cupin nappaa odottamaton joukkue, mutta se on vain mahtavaa

NHL / Kolumni

Florida Panthersin pudotuspelimatkan piti tyssätä jo ensimmäisellä kierroksella, kun vastaan asteli goljatti nimeltään Boston Bruins. Sergei Bobrovski löysi kuitenkin henkilökohtaisen renesanssinsa kreivin aikaan, ja Panthers teki sen, mikä vaikutti mahdottomalta.

Floridalaisjoukkueen vuoristokiipeily jatkui seuraavaan järkäleeseen: vastaan tuli henkilökohtaiset demoninsa karkoittanut Toronto Maple Leafs. Panthers laittoi täyden pöhinän päälle ja onnistui lähes täysin nöyryyttämään kanadalaista epäonnen ruumiillistumaa.

Konferenssifinaalissa vastus oli jo paperilla hitusen kevyempi, ja lopulta Carolina Hurricanes sortui omaan kiroukseensa. Raleigh'ssa ei ole viimeiseen kolmeen konferenssifinaaliin juhlittu voittoa kertaakaan.

Vegas Golden Knights lähti pudotuspelikevääseen huteralla pohjalla. Puolustus ja hyökkäysketjut olivat hyvässä terässä, mutta maalivahtiosasto oli jo alkujaan merkittävä kysymysmerkki. Logan Thompson ja siirtorajalla paikkauspalaksi hankittu Jonathan Quick joutuivat sairastuvalle.

Winnipeg Jetsiä vastaan Laurent Brossoit oli riittävä palanen, mutta hänenkin joutuessa telakalle toisella kierroksella Adin Hillin palaset loksahtivat paikalleen.

Edmonton Oilers yritti jälleen kerran päästä Stanley Cup -finaaliin min-maxing-strategialla, mahdollisimman paljon hyötyä mahdollisimman vähäisellä panostuksella. Connor McDavid ja Leon Draisaitl joutuivat taas tekemään karhun osan, mutta Oilers oppi jälleen kantapään kautta, että kaksi maailmanluokan pelaajaa ei tee koko joukkuetta.

Dallas Stars ei kyennyt haastamaan konferenssifinaalissa aavikon ritareita, ja seurahistorian toinen finaalipaikka Golden Knightsille oli taattu.

Kuluneen kevään pudotuspelit ovat olleet yhdet koko vuosituhannen parhaimmista. 

Golden Knights ja Panthers näyttivät meritoituneille seuroille, kuinka palautua epäonnistuneesta kaudesta. Golden Knights jäi vuosi sitten kokonaan ulos pudotuspeleistä ja Panthersinkin pudotuspelit olivat lopulta iso pettymys hurjan runkosarjan jälkeen.

Golden Knights ja Panthers eivät tehneet kauden aikana vaihtomarkkinoilla isoja siirtoja. Pyörää ei tarvitse keksiä uusiksi, kun ydin on toimiva ja kemia joukkueen sisällä on vankka.

Kumpikin finalisteista ansaitsee mestaruuden. Molemmat ovat päihittäneet vastaan olleet todennäköisyydet ja kasvaneet suurella sydämellä kohti viimeistä askelta.

Tällaiset yllätykset tekevät tästä lajista mahtavan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös