Mielipide

Sport osallistuu raveihin lehmällä

LIIGA / Kolumni
Vaasan Sport aloittaa ajan Tomek Valtosen jälkeen. Seura on kokenut niin hetkensä menestyksessä, kuin pohjamudissakin ja jälkimmäistä tuli kaivattua enemmän. Nyt on edessä uudelleenrakennusprosessi, mikä lähtee Ari-Pekka Pajuluoman käsistä, mutta pitkää kevättä ei voi odottaa.

Mikä ensimaku Sportista on tullut harjoitusotteluiden perusteella?

Yritteliäs, vauhdikas, virhealtis.

Hyökkäyspäätä kohti on menty vauhdilla, mutta se ei riitä. Virheitä on sattunut oman siniviivan tuntumassa karmeista avaussyötöistä, joista osa on päättynyt oman verkon heilumiseen.

Vierailu Hermeksen fasiliteeteissä osoitti hiomisen maalinedustan puolustuksessa. Toki mukana oli monta junioripelaajaa, mutta Liiga-edustuksenkaan miehet eivät esiintyneet juurikaan edukseen.

Uudelleen järjestetty Vaasa Cup ja Oulun vierailu näyttivät tasoeron isojen joukkueiden ja kotkapaitojen välillä jo tässä vaiheessa. Kärpät pyyhki Sportilla lattiaa, mutta Lukkoa vastaan Sportilla oli omat saumansa, joka hyvänä päivänä voi tuoda raumalaisista voiton. Viimeisin vierailu Raumallekaan ei tuonut paljon ruusuja mukanaan.

Viimeinen harjoitusottelu kotona oli parasta Sportia koko kalenterivuotena. Puolustuksessa ei kohdeltu vastustajaa silkkihansikkain, eikä röyhkeyttä puuttunut hyökkäyspelaamisessakaan. Muistettakoon kuitenkin se fakta, että KalPalla oli vajaa tusina pelaajaa lasaretin puolella.

Vaikka joukkueessa onkin potentiaalisia Liiga-pelaajia, sen tulisi ylittää itsensä lähes jokaisessa ottelussa. Puolustus on paperilta katsottuna heittämällä Liigan huonoin, eikä sillä ole varaa menettää pitkäksi aikaa yhtäkään edustajaa. Varsinkaan raamikkaita Mikko Vainosta ja Jyri Niemeä, joista jälkimmäisen sairaskertomus on valitettavan pitkä.

Maalivahtipuoli on vahvistunut huomattavasti Sami Aittokalliolla, jolla onkin harteillaan koko joukkueen suurin taakka. Huonoon peliin ei ole varaa -sanonta on arkipäiväinen tosiseikka Aittokalliolle ja Mika Järviselle.

Hyökkäys sisältää paljon kääntämättömiä kortteja ja kysymysmerkkejä, eikä takeita ole kaikkien ulkomaalaisvahvistuksien pysymisestä organisaatiossa. Hyvät pistemäärät Norjan ja Tanskan pääsarjoissa ovat mukava lähtökohta, mutta Liiga on tasollisesti toisesta maailmasta.

Sportille voidaan laskea tuleva kausi onnistuneeksi, jos runkosarjan päätyttyä sijoitus ei ole 15.

Sportilla on kuitenkin yksi etulyöntiasema; kukaan ei odota heiltä mitään. He ovat joka ottelussa altavastaajia, asia jota he voivat käyttää hyödykseen joka ottelussa. Tappio on odotettavissa olevaa kestotilausta, kun puolestaan jokainen voitto on erinomainen bonus.

Sportille voidaan laskea tuleva kausi onnistuneeksi, mikäli runkosarjan päätyttyä sijoitus ei ole 15. Mikäli vaasalaiset löydetään kymmenen parhaan joukosta, voidaan puhua jättimenestyksestä ja Ari-Pekka Pajuluoman option käyttämisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös