Mielipide

Sitten naksahti − HPK hämmentää sarjataulukkoa sekaisin

LIIGA / Kolumni
Perjantaina sarjataulukon kolmannelle sijalle itsensä kammennut HPK hämmentää mainiosti Liigan voimasuhteita. Paperilla heikentyneen joukkueen salaisuutena ovat olleet avainpuolustajien tasonnostot ja toimimaan loksahtanut pelitapa.

Hämeenlinnan Pallokerho ei lähtenyt kauteen erityisen vakuuttavalla materiaalilla. Hyökkäyksessä joukkueeseen riitti virtaa, mutta pakiston kapeus ei antanut odottaa suurta menestystä tältä kaudelta. Kolme ensimmäistä peliä sujui kohtalaisesti, mutta peräkkäiset tappiot Kärppiä ja HIFK:ta repivät Kerholta housut nilkkoihin. Viisikot venähtivät ja joukkue jahtasi kiekkoa koko ajan myöhässä.

Sen jälkeen homma alkoi loksahtaa. Merkittävin muutos alkukierroksiin näyttää taktisesti olevan se, että päättömän karvauksen sijaan joukkue pyrkii ennakoimaan vastustajansa suunnanmuutoksia siivun maltillisemmin. Tämä on silmämääräisesti arvioituna lisännyt HPK:n riistämien kiekkojen määrää, kun se pääsee päätypainin sijaan useammin kiekkoon kiinni keskialueella tai heti sen omalle alueelle saavuttaessa.

Isomman harppauksen alakerrassa ovat tehneet Niklas Friman ja Petteri Nikkilä. Hyvästä kakkosparista on kuoriutumassa hyvätasoinen ykköspari Liigaan.

Kun peli on jatkumoa, on tämä taas auttanut HPK:ta pääsemään paremmin hyökkäysalueelle ja luomaan enemmän tilanteita. Ja asettumaan siitä taas uuteen riistoon tiiviimpänä viisikkona.

Perjantaina HPK otti jo kuudennen voittonsa seitsemästä viime ottelusta. Yhdeksästä viime ottelusta voittoja on seitsemän, ja niistä viisi kolmen pisteen voittoa.

Tämän päälle HPK on hallinnut laukaisutilastoja mielin määrin. HPK on laukaisuyrityksissä tällä hetkellä sarjan selkeä ykkönen. Nyt joukkue nousi jo sarjan kolmanneksi.

Kova saavutus pudotuspelien ulkopuolelle arvioidulta joukkueelta, vaikka joukkueen kausi on vasta 14 ottelua vanha.

Ennakoinnin lisäksi HPK:n alakerrassa vallitsee maltillinen tasapaino. Toimivan aluepelin ansiosta jopa Markus Niemeläisen ja Miro Karjalaisen pelaaminen on saanut rauhallisuutta ja virhealttius on pienentynyt.

Isomman harppauksen alakerrassa ovat tehneet Niklas Friman ja Petteri Nikkilä. Hyvästä kakkosparista on kuoriutumassa hyvätasoinen ykköspari Liigaan. Jukureita vastaan Nikkilä keräsi muina miehinä kolme syöttöpistettä ja puolustavana puolustajana tunnettu Friman pöllytti maaliverkkoa.

Pudotuspeleihin Hämeenlinnassakin on matkaa vielä yli 40 ottelua. Se on paljon. Henkisesti ja kaukalotapahtumien perusteella näyttää kuitenkin jo siltä, että eväsreppu sitä kohti on jykevällä ruisleivällä ja lypsymaitopullolla pakattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös