Mielipide

Siipirikkoinen Sport on syöksymässä alkukauden liidon jälkeen pudotuspeliviivan alapuolelle

LIIGA / Kolumni
Vakuuttavan alkukauden jälkeen Vaasan Sport rämpii viiden ottelun tappioputkessa. Maalinteko tuottaa joukkueelle hankaluuksia, eikä tiivis puolustuspelaaminen ole enää alkukauden tasolla.

Edellinen otteluviikko oli kotkapaidoille vaikea, kun kolme ottelua toivat nolla pistettä. Ensimmäinen ottelu Kärppiä vastaan kotona oli pelillisesti hyvää, ja joukkueella oli mahdollisuudet jopa voittoon, mutta maalinteko tökki pahasti. Sama pulma jatkui viikon muissa otteluissa HPK:ta ja Tapparaa vastaan. Näissä otteluissa Sport ei saanut yhtään maalia aikaiseksi.

Tappioputki sai uudella otteluviikolla jatkoa Sportin hävittyä jälleen Pelicansille kotonaan lukemin 3−0.

Muistellaan hieman alkukautta. Sport rikkoi seuraennätyksen otettuaan kuusi voittoa putkeen Kuparisaaressa. Vieraskaukalossa oli hankalaa, mutta lopulta Risto Dufvan Sport onnistui hakemaan voittoja vierasreissuiltakin. Joukkue näytti jopa vahvalta pudotuspeliehdokkaalta.

Tällä hetkellä voittoja ei irtoa edes kotihallista ja suurin syy tähän tietysti on maalinteon tehottomuus. Myös alkukaudella kehuttu tiivis puolustuspelaaminen on rakoillut. Joukkue on toki kärsinyt valitettavan paljon loukkaantumisista, varsinkin puolustuspäässä. Tärkeistä nimistä pois ovat pudonneet esimerkiksi Valtteri Viljanen, Juho Tommila ja  Tapparaa vastaan loukkaantunut Valtteri Hietanen.

Alakerran loukkaantumisten ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa näin paljon maalien tekemiseen. Ongelma löytyy hyökkäyskaluston yksilöistä. Esimerkiksi alkukaudella vahvasti tehoja iskenyt Olavi Vauhkonen on ollut edellisissä otteluissa pimennossa. Joukkueen tehokkain pistelinko pitäisi tässä vaiheessa kautta olla Michael Keränen, mutta hyökkääjän alkukausi on tuonut tehoja vaivaiset 2+4.

Sportin tehokkain pelaaja onkin 36-vuotias Turo Asplund 13 tehopisteellään. Vaikka kokenut hyökkääjä on pelannut alkukauden hyvin, ei hänen pitäisi tässä vaiheessa kautta kantaa kultakypärää.

Maalivahtikaksikko Niko Hovinen ja Rasmus Reijola ovat jakaneet ottelukuormaa sopivasti ja molemmat ovat pelanneet voittamiseen riittävällä tasolla. Luonnollisesti heikkojakin otteluita on osunut kaksikon kohdalle, mutta suurimman osan otteluista kaksikko on pystynyt pelaamaan mallikkaasti ja antamaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Sport on tehnyt viidessä edellisessä ottelussa ainoastaan yhden maalin. Vaasalaisten peli tuottaa kyllä riittävästi maalipaikkoja, mutta kysymys kuuluu, onko joukkueessa yksilöitä, jotka pystyisivät kantamaan sankarin viittaa pelejä ratkottaessa.

Päävalmentaja Dufvan joukkue osaa riistää, raastaa ja taistella, mutta potentiaaliset pistelingot puuttuvat tällä hetkellä Dufvan laumasta.

Joukkueen kärkinimien täytyy alkaa tekemään tulosta, mikäli Sport haluaa pysyä kymmenen parhaan joukossa. Rakoilleeseen puolustukseen ja helppojen virheiden tekemiseen omassa päässä on myös saatava muutos.

Tällä hetkellä joukkueen pistekeskiarvo ottelua kohden on 1,38. Se ei  pitkässä juoksussa riitä kymmenen parhaan joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös