Mielipide

Sensaatiokaudelle jatko-osa − William Karlsson mullisti uranäkymänsä ja saa nyt elämänsä näytönpaikan

NHL / Kolumni
William Karlsson pelasi sensaatiomaisen kauden ja saa tuoreen jatkosopimuksen myötä tilaisuuden vakuuttaa Vegas Golden Knights pitkästä jatkosopimuksesta. Organisaatiolle sopimuksessa ei ole riskitekijöitä.

Ruotsalaishyökkääjä William Karlsson hämmästytti viime kaudella kiekkomaailmaa tekemällä peräti 37 maalia enemmän edelliskauteen verrattuna. Nousua 25 tehopisteen pelaajasta 78 tehopisteen pelaajaksi ei nähdä usein. Karlsson kuitenkin uhmasi todennäköisyyksiä ja muutti uranäkymänsä − rivipelaajasta on kuoriutumassa tähtipelaaja.

Hieman ennen välimieskäsittelyä solmittu jatkosopimus on molempien osapuolten kannalta erinomainen. Karlsson saa elämänsä kauden jälkeen tilaisuuden näyttää todellisen arvonsa ja nousee samalla joukkueen parhaiten palkattujen hyökkääjien joukkoon. Parhaimmillaan ruotsalainen kasvattaa yhden kauden palkkapussiaan vielä muutamalla miljoonalla dollarilla.

Parhaimmillaan ruotsalainen kasvattaa yhden kauden palkkapussiaan vielä muutamalla miljoonalla dollarilla.

On kuitenkin todennäköistä, että Karlssonin tehot tippuvat viime kaudesta. Hyökkääjän 23,4 prosentin laukaisutehokkuus oli koko liigan toiseksi paras, ja hänen on käytännössä mahdotonta ylläpitää sitä toista kautta peräjälkeen. On myös mahdollista, että koko ykkösketjun hyökkäyspelin tehokkuus laskee, millä olisi suora vaikutus Karlssoniin.

Golden Knightsin kannalta sopimuksessa ei kuitenkaan ole riskiä − päinvastoin. Yhden vuoden kesto takaa sen, että Golden Knights säilyttää asemansa ensisijaisena neuvottelukumppanina Karlssonin kanssa. Kaksivuotinen jatkosopimus olisi vapauttanut ruotsalaisen vapaille markkinoille vuonna 2020. Lisäksi sopimuksen kohtuullinen 5,25 miljoonan dollarin arvo takaa runsaasti pelivaraa Shea Theodoren jatkosopimukselle ja palkankorotukselle.

Osapuolilla on mahdollisuus solmia pitkä jatkosopimus aikaisintaan ensi vuonna tammikuun ensimmäisenä päivänä. On mahdollista, että osapuolet käyvät keskustelua jo ennen sitä, mutta tuleva kausi on silti merkityksellinen. Golden Knightsilla on aikaa arvioida Karlssonin tasoa yhtä kautta suuremmalla otannalla ja sitä, minkälaisella sopimuksella se haluaa hyökkääjän kiinnittää.

Golden Knightsiin kohdistuvat odotukset menestyksestä ovat korkeammalla kuin kukaan osasi ikinä arvatakaan, sillä joukkue ylsi tulokaskaudellaan Stanley Cup -finaaleihin. Ensi kaudella Golden Knightsin ei ole siitä huolimatta välttämätöntä menestyä, koska organisaatio hahmottelee vielä tulevaisuudennäkymiään.

Valokeila seuraa kuitenkin Karlssonia, jolle tuleva kausi on kuin jatko-osa viime kauden sensaatiolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös