Mielipide

Sanahelinää vai hyvää henkilöstöpolitiikkaa? – Hurricanes-GM:n kommentti pelaajan tukemisesta kannattaa painaa mieleen

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanesin GM Don Waddell ilmoitti seuran tukevan Scott Darlingia tämän jäätyä virkavapaalle. Aika näyttää, pitääkö Hurricanes-johto lupauksensa.

”Tuemme häntä 100-prosenttisesti”.

Kriisiviestinnän oppaasta poimittu avainlause kuului myös Carolina Hurricanesin GM:n Don Waddellin kommentteihin liittyen floppi-maalivahti Scott Darlingin virkavapauteen. Tuskin kukaan sanoisi vastaavassa tilanteessa toisinkaan, mutta yllätyn, jos Waddell tai Hurricanesin pääomistaja Tom Dundon todella seisovat näiden sanojen takana.

NHL on raakaa bisnestä, eikä suullisilla lupauksilla ole isoakaan merkitystä, kuten Athleticissa kirjoitettiin pelaajakauppoihin liittyen.

menestystavoitteeseen ala-arvoisesti pelaava ja päihdeongelmainen maalivahti istuu huonosti.

Dundon on lyhyellä Hurricanes-urallaan jo ilmoittanut, että Sebastian Ahoa ja Andrei Svetšnikovia lukuun ottamatta kaikki pelaajat ovat tarvittaessa kaupan. Huhujen mukaan Dundon halusi päästä eroon Darlingista jo kesällä, ja Hurricanesin tiedetään tavoitelleen ainakin Philipp Grubaueria maalinsuulleen.

Darling on kertonut kärsineensä sosiaalisten tilanteiden pelosta ja päihdeongelmasta. Kaksi kautta Hurricanesissa ovat sujuneet 30-vuotiaalta yhdysvaltalaiselta surkeasti, ja hän jäi juuri virkavapaalle toistaiseksi.

Hurricanesin on tehtävä Aholle jatkosopimus, jonka voi olettaa olevan pitkä ja rahakas. Lisäksi joukkue tarvitsee ensi kaudeksi maalivahdit, Darling on ainoa, jonka sopimus ei pääty tähän kauteen. Curtis McElhinney on pelannut Hurricanes-maalivahdeista parhaiten, mutta ykkösmaalivahtina 35-vuotias kanadalainen ei ole pelannut koskaan.

Hurricanes on lähempänä pudotuspelipaikkaa kuin aikoihin, ja Dundon on ilmaissut haluavansa menestyä. Siihen tavoitteeseen ala-arvoisesti pelaava ja päihdeongelmainen maalivahti istuu huonosti.

Uusi seurajohto ei aiemmin epäröinyt kaupata kahta seuran kärkivarausta Noah Hanifinia ja Elias Lindholmia Dougie Hamiltoniin ja Micheal Ferlandiin, jotka ovat nyt jo siirtohuhujen kohteena.

Darlingin sopimuksen ulosostosta on huhuttu jo pitkään, eikä tuore virkavapaus edistä epäonnistuneen maalivahdin asetelmia.

Todennäköisesti Darlingin annetaan ottaa aikaa itselleen sekä perheelleen, ja sopimus ostetaan kesällä ulos. Palkka juoksee, ja maalivahti voi etsiä itselleen paineettomamman pelipaikan. Hurricanes voi keskittyä uuden maalivahdin etsintään ja pudotuspelihaaveiden toteuttamiseen.

Kaikki voittavat, ja valtakunnassa on kaikki hyvin, vai mitä?

Lupausten pettämisessä ei olisi mitään uutta, mutta virkistävää olisi nähdä Hurricanesin pitävän lupauksensa ja antavan Darlingille vielä mahdollisuuden. Liiketoiminnan ja tulostavoitteiden takana ovat pelaajat, joista huolehtiminen tekee joukkueesta vahvemman yhteisön ja antaa kuvan toimivasta henkilöstöpolitiikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös