Mielipide

SaiPan on toimittava tässä, nyt ja heti

LIIGA / Kolumni
Viime keväänä Ville Hämäläisen kanssa tehty kahden vuoden mittainen sopimus vaikutti jo tekohetkellä virheeltä. Alkukausi on osoittanut sen olleen täysin katastrofaalinen ratkaisu.

101 ottelua, 28 voittoa, 73 tappiota ja 89 pistettä. Tätä herkkua on tarjoiltu Lappeenrannassa Ville Hämäläisen alaisuudessa edeltävien kausien aikana. Tämän hetken tiedon mukaan tätä magiaa on tarjolla vielä lähes kahden täyden runkosarjan verran lisää.

Vaikka urallaan yli 300 ottelua SaiPassa pelannut Hämäläinen omistaakin suuren SaiPa-sydämen, päävalmentajan paikka ei ole hänelle oikea. Kunnioitettavaa uhrautumista SaiPan eteen, mutta tulos ei valehtele.

Tällä hetkellä kaukalossa luistelee kaikilla mahdollisilla jääkiekkoon liittyvillä negatiivisilla kliseillä kuvailtavissa oleva jääkiekkojoukkue. Pelaajat eivät pelaa juuri nyt valmentajalleen, maksavalle yleisölleen eivätkä toisilleen. Vaikka joukkueen puolutusosasto on luvalla sanoen liigakaukaloihin armottoman köykäinen ja epävarma, tämän taakse Lappeenrannassa ei voida mennä piiloon.

Kunnioitettavaa uhrautumista SaiPan eteen, mutta tulos ei valehtele.

SaiPan heikko taloudellinen tilanne on kaikkien tiedossa, joka omalta osaltaan rajoittaa seuran mahdollisuuksia vallitsevassa tilanteessa. Valmentajan vaihtaminen kävisi kukkaron päälle entisestään, mutta muuta vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole enää jäljellä.

Pidemmällä tähtäimellä Hämäläisen kanssa jatkaminen koituu kuitenkin vielä kalliimmaksi kuin kahdelle päävalmentajalle samaan aikaan palkan maksaminen. Menetetty uskottavuus ja fanit sekä kiinnostuksen lopullinen katoaminen tulevat tuhoamaan SaiPan lopullisesti, jos muutoksiin ei ryhdytä.

Merkkejä jokaisen edellä mainitun asian tapahtumisesta on jo nyt olemassa. Tällä hetkellä tilanne pahenee päivä päivältä sekä ottelu ottelulta. Korjaavien toimien on tapahduttava tässä, nyt ja heti. Ilman muutoksia juuri tässä hetkessä Lappeenrannassa voidaan kuopata sekä areenahanke että liigaseura samaan monttuun.

SaiPassa sekä Etelä-Karjalassa voidaan kyllä kiittää 42-vuotiasta Hämäläistä armottoman kovasta uhrautumisesta miehelle itselleenkin rakkaan seuran eteen, mutta seuran on nyt myönnettävä tosiasiat. 

Kun taso ei riitä, se ei riitä. Pelkkä rakkaus seuraan ei ole riittävä peruste kantaa päävalmentajan titteliä Liigassa.

Kuluva viikko osoittaa haluaako SaiPa olla vielä joskus uskottava liigaseura vai ajetaanko toiminta alas askel askeleelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös