Mielipide

Ryan O'Reillyn hankinta on Maple Leafsilta perusteltu riskinotto

NHL / Kolumni

Marginaalipelaajien vaihtaminen toisiin tuo marginaalisen muutoksen vallitsevaan tilanteeseen. Joskus tämä marginaali voi tehdä ratkaisevan eron tasaväkisten joukkueiden välille tiukassa pudotuspelisarjassa ja määrittää, kuka jatkaa ja kenen kausi päättyy.

Toronto Maple Leafsin kohdalla tulos on ollut pudotuspeleissä kevät toisensa jälkeen sama – tappio ensimmäisellä kierroksella. Tätä marginaalia Torontossa on yritetty hienosäätää voitolliseksi joka kaudelle tuloksetta.

Olisi täysin tyhmää toistaa samaa kaavaa toivoen toista lopputulosta. Lähestymistapaa on muutettava. On otettava isojakin riskejä.

Voittava joukkue tarvitsee kaikkien panosta myös Torontossa, mutta Maple Leafsin kohdalla puutteita ei paikata vaihtamalla nelosketjun laitahyökkääjää tai kolmosparin puolustajaa.

O'Reillyn hankinta kertoo myös Dubasin panoksista – hän pelaa työpaikkansa puolesta.

Joukkueen heikkoudet ovat olleet jo vuosia samat, mutta niihin on haettu toistuvasti palkkakaton sanelemana halpaa ja helppoa ratkaisua. Maple Leafs on ollut kolmesti lähellä jatkaa pudotuspelien toiselle kierrokselle. Vain lähellä. Se ei lohduta ketään.

Jotta joukkue voi vakavasti haastaa mestaruudesta, täytyy muutoksen olla selvästi aiempaa suurempi.

Tällä kertaa Maple Leafs päätti tehdä toisin. Koska siirtotakarajalla tarjolla olevat parhaat puolustajanimet eivät oikein ole tasonsa pudotuspeleissä osoittaneita, lähestyi GM Kyle Dubas asiaa toisesta kulmasta ja paransi hyökkäystä puolustussuuntaan. Samassa paketissa joukkueeseen tuli kaivattua voittamisen kokemusta ja yksi liigan parhaista aloittajista.

Ryan O'Reillyn ja Noel Acciarin lisääminen joukkueeseen tekee Maple Leafsin keskikaistasta NHL:n parhaan. Tätä tarvitaan, sillä idässä pudotuspeleissä vastaan asettuu kierros toisensa perään sarjan parhaimpia joukkueita.

Maple Leafsin tapauksessa tämä tarkoittaa vieläpä suurimpia mestarisuosikkeja Tampa Bay Lightningia ja Boston Bruinsia, jotka pelaavat sen kanssa samassa divisioonassa.

Kolme ykkössentteriä parantavat Maple Leafsin voittomahdollisuuksia huomattavasti. Syvyyden kohennuttua vastustajat eivät myöskään saa enää yhtä suurta peluutusetua Maple Leafsia vastaan.

O'Reillyn hankinta kertoo myös Dubasin panoksista – hän pelaa työpaikkansa puolesta.

Dubasin tiimalasissa hiekka vetelee viimeisiään, joten hänen on kaikin keinoin vahvistettava joukkuetta, jotta sen matka ei taas kerran tyssää heti alkuunsa. Muuten Dubas maksaa epäonnistumisesta työpaikallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös