Mielipide

RoKi rakensi Lapissa ilmiön, joka oli piristysruiske koko Mestikselle

MESTIS / Kolumni
Paitsi että RoKi keräsi Mestis-kauden selkeästi parhaan yleisökeskiarvon, paistoi sen kannattajista myös sitoutuminen, jollaista nyky-Mestiksessä harvoin nähdään. Tehty työ ja panostaminen kantaa nyt hedelmää ja se on asia, josta moni muu Mestis-joukkue voi ottaa oppia.

Aloitetaan muutamasta numerosta. RoKin 26:sta kotiottelusta runkosarjassa pienin yleisömäärä oli 1180 ja suurin 2553. Alle 1500 katsojan jäätiin kahdeksan kertaa. Pudotuspeleissä puolivälieräsarjassa IPK:ta vastaan kotiotteluissa yleisökeskiarvo oli noin 1700 ja välieräsarjassa Ketterää vastaan peräti 2374. Pronssiottelussa Lappi Areenan lehtereillä oli koko seurahistorian ennätysyleisö: 3391 katsojaa, joten seura voi olla erittäin tyytyväinen siihen miten yleisö löysi ottelutapahtumiin.

Ottelutapahtumia markkinoidaan Lapin parhaina bileinä. Kun katsomossa katsoo ympärilleen, näkee perheitä, nuoria ja lapsia, tyttöjä ja poikia. Voi siis todeta hyvällä omallatunnolla, että nämä Lapin parhaat bileet ovat aina kaikille. Lisäksi ei taida olla yhtäkään C Moren lähettämää RoKin kotiottelua, jossa vastustaja ei jossain haastattelussa mainitse tai kehu ottelun yleisöä ja sen luomaa tunnelmaa.

Organisaatio tarjosi kannattajilleen tällä kaudella todellisen elämyksen, kun se järjesti Winter Classic -tapahtuman 24.-25.2. Rovaniemen keskuskentällä. RoKi kohtasi perjantaina ulkojäällä Kiekko-Pojat ja lauantaina Ketterän. Tapahtuma keräsi yhteensä 3018 katsojaa.

Tämä oli yksi osoitus siitä, miten Rovaniemellä uskalletaan kokeilla uutta, eikä taannuta alakuloon. Seura huomioi kannattajansa, tarjosi elämyksiä, ja yleisö kiitti siitä olemalla joukkueen tukena hallilla läpi kauden.

Pronssiottelua edeltävällä viikolla RoKi järjesti fanitapahtuman, jossa koko joukkue oli tavattavissa Lappi Areenalla, siis tuli lähemmäs yhteisöä, kohdattavaksi. Fanit pääsivät juttelemaan pelaajien kanssa, saivat nimikirjoituksia ja ottivat yhteiskuvia. Tapahtuma keräsi mukavasti väkeä ja oli todella ilo seurata sivusta, kuinka tohkeissaan varsinkin nuoret fanit olivat, kun saivat nimmareita ja pääsivät juttelemaan idoleidensa kanssa. He tulevat muistamaan sen varmasti vielä pitkään.

RoKin kauden viimeisessä ottelussa pauke oli valtava ja tunnelma mieletön, kun yleisö hakkasi "plärejään" ennen kuin pelaajat edes tulivat jäälle. Se kannusti äänekkäästi omiaan koko ottelun ajan ja näin osoitti, että se oli joukkueen takana ja eli sen kanssa loppuun asti. Kun joukkue juhli ottelun päätyttyä pronssia jäällä, tuntui aidosti, että se oli kaikkien, koko yhteisön mitali. Kausi sai onnellisen lopun ja jokainen joukkueessa tulee muistamaan sen vielä pitkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle