Mielipide

Rima alitettiin häpeällisesti Lahdessa – Pelicansin on tultava avoimesti esiin

LIIGA / Kolumni

Liigan neljäs loppuottelu Lahdessa ei noussut klassikoiden kirjoihin, mutta nähtävästi isoimman puheenaiheen tarjosi ottelua kaukalon laidalla seurannut julkisuuden henkilö Iida Vainio.

Asiayhteys on tämä: aiemmin keväällä nousi kohu, kun Seiskan mukaan Tapparan maalivahti Christian Heljanko oli kutsunut Vainion hänen hotellihuoneeseensa Lappeenrannassa keväällä 2021.

Vainio kertoi tapauksen pinnalle nousun jälkeen tiedotusvälineille jättäneensä tutkintapyynnön poliisille täysi-ikäisestä liigapelaajasta.

Tiistaina kyseinen Vainio oli siis seuraamassa ottelua paikalla, josta Heljanko saattoi hyvinkin huomata hänet. Kaiken lisäksi Vainio poimittiin useampaan kertaan videotaululle ottelun aikana.

Katsomopaikka ja poiminnat videotaululle viittaavat vahvasti tarkoitukselliseen yritykseen sekoittaa torjumassa olleen Heljangon pasmat.

Liigan erotuomarikouluttaja Juha Pajunen vahvisti ottelun jälkeen STT:lle vievänsä ilmeisen tarkoituksellisen häirinnän eteenpäin käsiteltäväksi.

Twitterissä Vainio on kertonut tekevänsä yhteistyötä Pelicansin kanssa.

Tiistain finaalissa nähty tapaus näyttää melkoisen häpeälliseltä ja on kaikin tavoin urheilun arvoja vastaan. Ei missään tapauksessa näin.

Pelicansin onkin nyt kerrottava avoimesti, miksi näin on päässyt käymään. Kaukalossa joukkue on näyttänyt tänä keväänä upeaa esimerkkiä, mutta tämä tempaus jättää ikävän tahran hienoon tarinaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös