Mielipide

Rangers muistuttaa mestaruusvuosien Lightningia – koulupoikamainen Devils saa kovaa oppia todelliselta pelurijoukkueelta

NHL / Kolumni
New York Rangersista löytyy todella laaja rivistö kylmähermoisia ratkaisijoita. Kokemuksen merkitys New Jersey Devilsiin verrattuna on ollut paljon odotettua rajumpi.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen pareista New York Rangersin ja New Jersey Devilsin sarja näyttää ensimmäisten otteluiden jälkeen ainoalta, jossa voittaja alkaa olla jo nyt selvillä.

Rangers haki kaksi 5–1-lukemiin päättynyttä vierasvoittoa naapuristaan, ja sillä on mahdollisuus laittaa sarja pakettiin suoraan neljässä ottelussa pitämällä Devilsin aisoissa kotikentällään.

Tiedossa oli jo ennen sarjan alkua, että kokemusmittari oli vahvasti Rangersin puolelle kallellaan nuorta Devilsiä vastaan. Alku on ollut vielä odotettua pahemmin isät vastaan pojat.

Erityisesti Rangers on antanut Devilsille tylyä oppia siitä, mitä eroa on pelurilla ja pelaajalla. Rangersista nimenomaan pelureita löytyy pitkä rivi: Patrick KaneMika ZibanejadAdam Fox, Igor ŠestjorkinChris KreiderArtemi PanarinVladimir TarasenkoKaapo Kakko, eikä lista taida loppua tähän.

Peluri eroaa tavallisesta pelaajasta lyhykäisesti siten, että pää pysyy kylmänä ja suoritustaso vakaana paineiden kasvaessa ja tulosta tulee paikan avautuessa. Jalka voi olla pitkiäkin aikoja pois kaasulta, mutta häviäviä suorituksia kentällä ei nähdä.

Peluri eroaa tavallisesta pelaajasta lyhykäisesti siten, että pää pysyy kylmänä ja suoritustaso vakaana paineiden kasvaessa.

Varsinkin siirtorajalla hankittu Kane on nyt osoittanut takavuosilta tuttua pudotuspelisankariversiota itsestään. Ennen pudotuspelejä ajoittain todella löysältä näyttänyt Kane on ollut nyt Rangersin paras pelaaja yhdessä Foxin ja maalivahti Šestjorkinin kanssa.

Ero on näkynyt etenkin maalivahtien kaksintaistossa. Šestjorkin on torjunut kaksi täydellisyyttä hipovaa ottelua, ja samaan aikaan Devilsin päädyssä Vítek Vaněček on vuotanut rajusti muun joukkueen tavoin.

Rangersin menestyssapluuna muistuttaa vahvasti viime vuosien ykkösjoukkueen Tampa Bay Lightningin vastaavaa. MVP-tason maalivahti, erinomainen ylivoima, laaja ratkaisijarinki ja varsin hyvässä kuosissa oleva puolustuspeli.

Ei toki vielä nosteta Rangersia samalle jalustalle Lightningin kanssa, mutta yhteneväiset piirteet menestystekijöissä ja nousujohteinen käyrä viime vuosien aikana puhuvat vahvasti tulevaisuuden mestarin puolesta.

Kahden ottelun otanta ei myöskään riitä vielä isompiin julistuksiin tämän kevään menestyksen suhteen, mutta myrskyvaroituksen Rangers on ainakin antanut.

Devilsille tämä kevät sen sijaan näyttää menevän hyvin vahvasti kokemuksen kerryttämiseen, mikä sekään ei laajemmassa perspektiivissä ole huono asia valoon palanneelle seuralle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös