Mielipide

Rangers-GM Drury piti päänsä kylmänä – siirtorajan liikkeet kertovat kahden tosiasian hyväksymisestä

NHL / Kolumni

NHL:n siirtorajalla katseet kohdistuvat yleensä kahden tyylisiin joukkueisiin. Niihin, jotka taistelevat tosissaan keväällä mestaruudesta ja niihin, jotka ovat menettäneet toivonsa pudotuspeleistä. Ensin mainitut ottavat riskejä ja ovat valmiita uhraamaan tulevaisuutensa tämän hetken menestykselle. Jälkimmäiset ottavat ilon irti kärkijoukkueiden menestysnälästä ja kiskovat omista pelaajistaan mahdollisimman kovan hinnan.

Joukkueet, jotka eivät lukeudu näihin kategoriaan jäävät usein pienimmälle huomiolle. New York Rangers kuului tänä vuonna tähän väliinputoajien joukkoon.

Entinen Rangers-pelaaja Chris Drury toimii nyt ensimmäistä kauttaan joukkueen GM:nä. Edellinen GM Jeff Gorton ja presidentti John Davidson saivat monoa viime kauden lopulla ja Drury otti organisaation ohjat käsiinsä viime keväänä.

Rangers oli organisaationa nöyryytetyssä tilanteessa. Joukkue jäi jälleen pudotuspelien ulkopuolelle ja se kärsi viime kevään aikana useamman suurinumeroisen tappion paikallisvastustajilleen, mikä suututti omistaja James Dolanin.

Ensimmäinen tosiasia on se, ettei Rangers lukeudu vielä tällä kaudella todellisten mestarisuosikkien joukkoon.

Drury teki kesällä joukkueeseen täsmähankintoja muun muassa Barclay Goodrowin ja Ryan Reavesin muodossa. Päävalmentaja David Quinn sai lähteä ja hänen tilalleen hankittiin kovana NHL-pelaajana aikanaan tunnettu Gerard Gallant.

Kuluva kausi on ollut Manhattanilla positiivissävytteinen ja Rangers on ollut kiinni pudotuspelipaikassa lähes koko runkosarjan ajan.

Nyt Drury osoitti siirtorajan liikkeillään hyväksyvänsä kaksi tosiasiaa.

Ensimmäinen tosiasia on se, ettei Rangers lukeudu vielä tällä kaudella todellisten mestarisuosikkien joukkoon. Joukkue etenee pudotuspeleihin, mikä on jo edistystä monta vuotta kestäneen kuivan kauden jälkeen.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Rangers voisi menestyä keväällä, mutta se ei ole suosikki nostamaan Stanley Cupia kevään päätteeksi.

Tämä tuli hyvin esille maanantain siirtorajalla, kun Drury piti päänsä kylmänä ja tyytyi siihen, mitä markkina tarjosi. Verrattuna moneen muuhun siirtorajaan valinnanvara oli tänä keväänä hyvin rajoitettua. J.T Millerin ja Tomáš Hertlin kaltaiset pelaajat eivät huhuista huolimatta olleet lopulta kaupan.

Panthers, Avalanche ja Hurricanes olivat joukkueita, joiden oli niin sanotusti pakko tehdä peliliikkeitä. Rangers ei ole vielä tässä kategoriassa, ja se pystyi tarkkailemaan tilannetta sivurajoilta. Drury ei esimerkiksi lähtenyt tarjouskilpaan hyökkääjä Rickard Rakellista, jonka lopullinen hinta nousi yllättävän korkealle.

Kanadalaistoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Rangers oli aktiivinen siirtorajan kynnyksellä ja oli muun muassa pitkään hyökkääjä Calle Järnkrokin perässä. Tämä kielii siitä, että organisaatio oli hereillä, mutta ei halunnut ottaa turhan suuria riskejä ja maksaa ylihintaa – etenkään lainapelaajista.

Joukkueeseen hankittiin siirtorajalla roolipelaajia, jotka tuovat paljon kaivattua syvyyttä varsinkin hyökkäykseen.

Toinen tosiasia on yksinkertaisuudessaan se, että Rangers on vioistaan huolimatta laadukas jääkiekkojoukkue, joka pystyy haastamaan liigan kärkijoukkueet.

Kuuman maalivahdin ja ykkösylivoimansa ansiosta Rangers voi olla hyvinkin pelottava vastustaja tasaisessa ottelusarjassa. Drury ja organisaation johto tietävät tämän, eivätkä he eivät istuneet koko maanantaita käsiensä päällä.

Rangersin hankinnat jatkoivat viime kesän hyväksi havaittua linjaa. Joukkueeseen hankittiin roolipelaajia, jotka tuovat paljon kaivattua syvyyttä varsinkin hyökkäykseen.

Winnipeg Jetsistä hankittu Andrew Copp istuu hyvin kolmoskenttään, kun taas Vancouver Canucksin Tyler Motte tuo vauhtia neljänteen kenttään. Philadelphia Flyersista naarattu veteraanipuolustaja Justin Braun tuo siniviivalle kokemusta ja jämäkkyyttä.

Nyt Rangers on paperilla vahvempi ja Gallantilla on mahdollisuus järjestellä ketjujaan uudestaan. Jos ja kun Kaapo Kakko ja Kevin Rooney palaavat pelaavaan kokoonpanoon vielä runkosarjan aikana, varsinkin hyökkäyksessä alkaa olla jo tungosta.

Druryn ja Rangersin siirtorajalle on helppo antaa kehuja, mutta lopullinen tulos nähdään vasta pudotuspelien aikana. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös