Mielipide

Pulkkisen poika se tykkää mässäillä KHL-rahoilla

LIIGA, MAAJOUKKUE, KHL / Kolumni

Suomalaiset jääkiekkoilijat ovat yksilöinä selvinneet Venäjän hyökkäyssotaa koskevasta moraali- ja etiikkatestistään varsin hyvin. Yksittäisillä pelaajilla välitön siirtyminen Suomeen vähän kesti, Mikko Lehtosella paluun viivästyminen herätti hieman ristiriitojakin, mutta käytännössä kaikki ovat siirtyneet KHL:stä pois niin pian kuin mahdollista.

Ei voi sanoa, että pelaajamme olisivat ainakaan julkisesti jääneet haikailemaan KHL-rahojen perään. Passi esiin, läntiseen Eurooppaan ja uusi pelipaikka vaikka vähän pienemmällä tilipussilla. KHL:ään ei jäädä.

Pulkkisen Teemu se on poikkeus. Lahjakas, NHL:ssä ja maajoukkueessakin nähty pelaaja jatkaa KHL:ssä. Teemulle on maistunut sopimus jos toinenkin. Tämä poika se tykkää mässätä veristä hyökkäyssotaa käyvän valtion rahoilla. Pulkkinen solmi perjantaina julkistetun uutisen mukaan vuoden mittaisen sopimuksen KHL-seura Kunlun Red Starin kanssa.

Suomeksi ja iloisesti Pulkkista takaisin toivotteleva KHL-twiitti on kuvottavaa peruspropagandaa. Mitäs tässä mitään erikoista, mahtavaa että Suomi-poika tulee takaisin. Melkein kuin oma poika!

Puolestani saatte pitää hyvänänne. Jos joskus mietin mihin suuntaan sylkeä, niin nyt tuli yksi vaihtoehto mieleen. Pulkkisen taidoilla olisi lohjennut pelipaikka muustakin asiallisesti maksavasta seurasta heti hyökkäyssodan käynnistyttyä, mutta ensin hän halusi jäädä ja sitten jatkaa, pariin otteeseen.

Jääkiekkoliitto on reagoinut asiaan pelikiellolla Leijonat-paitaan. En pitäisi pahana sitä, jos muutama pelaaja ja kiekkokasvo kertoisivat myös mielipiteensä Pulkkisen toiminnasta, ääneen. Oikeastaan ihmettelen, että tunnepitoisessa lajissa ja aihepiirissä tästä asiasta on oltu varsin hiljaa. Tekojen tuomitsemiset eivät ole teiltä kiellettyjä, hyvät veljet ja siskot.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on vaatinut arviolta puoli miljoonaa kuolonuhria ja heistä yli 500 on ollut lapsia. Ehkäpä tunget KHL-kaukalosta saatuja ruplia korviisi, kun mietit heidän viimeistä huutoaan, Teemu.

» Lähetä palautetta toimitukselle