Mielipide

Puhutaan hetki Brian O'Neillista - "Amerikkalaiselta ei koskaan nähdä huonoa peliä"

KHL / Kolumni
Brian O'Neill on Helsingin Jokereiden KHL-aikakauden paras pistemies. Jokerit otti Dinamo Moskovaa vastaan tyylipuhtaan voiton lukemin 6–1. O'Neill merkkautti ottelussa tehot 1+3 ja nousi 200 tehopisteeseen ensimmäisenä Jokereiden pelaajana KHL-historiassa.

Brian O'Neill saapui Helsinkiin ja Jokereihin kaudeksi 2016–17. O'Neill teki Jokereiden kanssa suoraan kahden vuoden sopimuksen.

Marrakuussa 2020 O'Neill rikkoi Helsingin Jokereiden riveissä 200 tehopisteen rajan 237. ottelussaan.

Pennsylvaniasta, Yhdysvalloista kotoisin oleva 32-vuotias hyökkääjä on Helsingin Jokereiden henkinen johtaja ja pelillinen selkäranka. Pelaaja, jonka kyvyt riittäisivät NHL:n, mutta nauttii olostaan Helsingissä niin paljon, että ei tarjouksista huolimatta ole halunnut siirtyä maailman kovimpaan kiekkoliigaan.

O'Neill on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan jokaisessa mahdollisessa pelitilanteessa. Laitahyökkääjä, joka kykenee pelaamaan keskellä. Pelaaja, joka löi pienestä koostaan huolimatta läpi monipuolisuudellaan, eikä niinkään yksilötaidolla.

O'Neilliltä ei nähdä koskaan sellaista maalia, jossa hyökkääjä puhkoo siniviivan kovalla liikkeellä, leikkaa keskelle ja laukoo terävän rannelaukauksen yläkulmaan. Mikäli nähtäisi, tämä hyökkääjä ei ihastuttaisi Helsingissä.

Amerikkalaiselta ei nähdä koskaan huonoa peliä. Hän on pelaaja, joka saa muut ympärillään näyttämään paremmilta.

Mikäli erinomaisuutta voisi kuvailla kahdella sanalla, ne olisivat: Brian O'Neill.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös