Mielipide

Pommikoneet löivät lapaset − TPS:n kiekollinen peli piiputti maalivahtivalintaa enemmän

LIIGA / Kolumni

Lukon ja TPS:n toinen peli jäi melko yksipuoliseksi näytökseksi. Siinä missä sarjan avauspelissä TPS onnistui monella tasolla haastamaan Lukkoa, ja pistämään esimerkiksi Kristian Pospisilin kasetista nauhat rullalle, oli Lukon kurinalaisuus toisessa ottelussa ihailtavalla tasolla.

Laukaisuyritykset 65−30, maalit 4−0, peli-ilon löytyminen 6−0. Raumalainen pommikonelaivue otti ja suoritti iskunsa. Hätäisemmät voisivat nyt nähdä finaalisarjan kääntyneen TPS:lle, vaikka otteluvoitot ovat tasan.

Kiekot tarttunevat silloinkin. Ongelmaksi TPS:n kannalta muodostuu se, jos kiekollinen peli on nyt nähdyn kaltaista.

Noh, siksi emme hätäile. Tämä turkulainen legioona on yllättänyt meidät ennenkin, useammin kuin Lukko lauantaina.

Siitä huolimatta TPS jäi melkoisen jyrän alle. Perjantaina joukkueensa takana epävarmasti esiintynyt Lassi Lehtinen pelasi nyt hyvin, mutta eipä hän koko ottelun laajuudessa merkittävään rumputuleen joutunutkaan. Oli helppo voittaa.

Lukko kiihdytti lauantaina hyökkäyksiinlähtöjensä tahtia ja pääsi hyvin pykälään hyökkäyspäässä. Vaikka TPS:n Gijonin ihmettä muistuttanut huuhkajabussi jaksoi keskittyä oman alueen peliinsä sinällään kurinalaisesti, ei se riittänyt, sillä tilanteet eivät kääntyneet riistoiksi ja vaarallisiksi vastahyökkäyksiksi.

Lukon huolellinen viisikkopeli riitti lisäksi luomaan painetta TPS:n nopeisiin hyökkäyksiin. TPS:llä oli liian usein liian kiire. Mistä tehdä maalit, kun ei synny säällisesti edes paikkoja?

Karri Rämö palannee varmasti maanantaina TPS:n maalinsuulle. Vaihdos nyt oli perusteltu − Andrei Karejevin taso on ollut läpi kauden hyvä, ja Rämöllä oli keskeneräisen kauden päälle perjantain rasitus kuormanaan. On tilastollinen tosiasia, että peräkkäisten päivien peleissä laadukkaatkin maalivahdit suorittavat toisessa ottelussa heikommin. Maanantaina kotijäällä Rämö pääsee taas tuoreemmilla jaloilla torjumaan.

Kiekot tarttunevat silloinkin. Ongelmaksi TPS:n kannalta muodostuu se, jos kiekollinen peli on nyt nähdyn kaltaista. 

Nyt jäi pahasti putkeen, Perjantaina Lukon hermoon iskenyt joukkue jäi nyt jalkoihin.

Sinne TPS jäi myös aloitusympyrässä. Loistavana aloittajana tunnettu Juhani Jasu on syystä tai toisesta ollut lapanen aloitusympyrässä. Hänen paluutaan kärkitasolle kaivataan, ja Petteri Wirtanen auttaisi myös sillä sektorilla.

Kääntämässä niitä pieniä asioita, vaihto vaihdolta taas joukkueelleen edullisemmaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös