Mielipide

Pois tieltä hiekoittajat ja jarrumiehet – Tämä kevät kuuluu Jukurien ja KooKoon hurjapäille

LIIGA / Kolumni
Unohtakaa Turun hunajapurkin vartijat ja Stadin iso, paha punainen peto. Liigan kevään suuren tarinan pääosissa ovat Jukurit ja KooKoo.

Pieneltä ikuisuudelta tuntuneen koronakurimuksen jälkeen meillä on vihdoin ja viimein tarjolla Liigan pudotuspelit ennakkoon tasaisten joukkueiden kesken, yleisön edessä. Tämän lisäksi pudotuspelikaavio tarjosi katsojille heti muun muassa Ilveksen ja Kärppien kohtaamisen sekä 90-luvulla kanonisoidun pudotuspeliparin TPS–HIFK.

Tästä huolimatta katse kannattaa kääntää toisaalle, sillä Liiga-kevään aurinko nousee idästä.

Maanantain kierroksella nähtiin ensimmäinen ottelu Liigan pudotuspeleissä vielä kokemattomien Jukurien ja KooKoon välisestä puolivälieräsarjasta. Vaikka kumpikin joukkue on osoittanut pystyvänsä pelaamaan intensiivistä ja laadukasta jääkiekkoa, suuren yleisön huomio on väistämättä perinteikkäämpien Liiga-seurojen sarjoissa.

Se on virhe, sillä Jukurit ja KooKoo pelaavat kuin viimeistä päivää ja täynnä itseluottamusta. Sarjan avausottelu oli viihdyttävintä Liiga-kiekkoa miesmuistiin.

Kamppailupelaaminen on kiivasta, tunteet kiehahtavat spontaanisti ja mikä parasta: joukkueiden pelaamisessa korostuvat lisäksi yksilötaito, komeat suoritukset ja suurten tunteiden maalit. Ottelussa nähtiin myös erinomaisia torjuntoja sarjan kenties kahdelta parhaalta maalivahdilta sekä aaltoilevaa pelaamista läpiajoineen kaikkineen. Enempää ei voi kahdelta joukkueelta pyytää.

Maanantain ottelu oli tyystin eri maata kuin vaikkapa selkeästi suuremman huomion saava Turun sarja, jossa ensimmäisen osaottelun perusteella keskitytään enemmänkin tunteen ja pelitilanteiden kuristamiseen. Myös Ilveksen hyökkäysvoiman edessä sinnittelevä Kärpät nojaa taktisesti käytännössä pelkästään pelin tapahtumien minimoimiseen.

Taktinen ja pidättyväinen pelaaminen ei toki ole väärin – sillä voittaa monesti pudotuspelisarjoja ja ennen kaikkea mestaruuksia. Jukurit ja KooKoo sen sijaan voittavat pelaamisellaan sydämiä.

KooKoon särmikäs hyökkääjä Aleksi Ainali tiivisti C Moren hikihaastattelussa sarjan olennaisen: "Pirun nättiä!"

Kävi Liigan pudotuspeleissä lopulta miten tahansa, on tässä vaiheessa jo nähtävissä kaksi voittajaa itärajan tuntumasta. Tervetuloa Liigan sikarikerhoon, Jukurit ja KooKoo!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös