Mielipide

Pietarin Jokerit on ainoa vaihtoehto

KHL / Kolumni
Jokerit ei tulevalla KHL-kaudella ole enää Helsingin Jokerit. Jos seura venäläisten sarjaa pelaa, on siihen ainoa mahdollisuus Pietarin Jokerit. Samalla seurasta tosin häviää viimeinenkin ripaus suomalaisuutta.

Iltalehden Sasha Huttunen raportoi venäläislähteiden kertoman perusteella tiistaina, että KHL painostaa Jokereita muuttamaan tulevaksi kaudeksi Venäjälle. Keskiviikkona KHL vahvisti, että Red Star Kunlun siirtyy Pekingistä rajan yli. Dinamo Riian kohdalla päätös on myös leimoja vaille valmis.

Ajatus Jokereiden muutosta Venäjälle tuntuu ensi kuulemalla järjettömältä ja vastenmieliseltä. Kun huomioimme koronapandemian realiteetit ja tilanteen sekä Suomessa että Venäjällä, ei todellisuudessa jäljelle jää muita vaihtoehtoja.

Pandemia ei ole kadonnut Venäjältä mihinkään siihen mennessä, kun KHL-kauden pitäisi alkaa. Samoin tiukat matkustusrajoitukset Suomen ja Venäjän välillä ovat varmasti yhä voimassa. Eivätkä ne luonnollisesti koske pelkästään Jokereiden venäläisvieraita, vaan myös Jokereita itseään joka kerta, jos he vieraspelimatkalta Suomeen palaisivat.

Vierasjoukkueet voisi vielä ajatella kuljetettavan suoraan lentokentältä eristyksiin ja otteluiden jälkeen takaisin kotimatkalle kulkematta lähtöruudun kautta. Sen sijaan Jokereiden pääkaupunkiseudulla asuvien pelaajien kohdalla mitään kuukausia kestävää täyttä karanteenia ei voi edes harkita todellisena vaihtoehtona.

Mitä realistisia mahdollisuuksia siis jää jäljelle? Joko Jokerit luopuu tulevan kauden KHL:stä kokonaan tai sitten pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja suuntaa muutto-Allegrolla Pietariin.

Tilanne voi tietysti muuttua kauden aikana. Jos se vain mitenkään on mahdollista, pitäisi Jokereiden palata takaisin todelliseen kotiinsa Helsinkiin niin pian kuin se vain pystytään järkevästi toteuttamaan.

Vaikka muutto Karjalan kannaksen yli on ainoa mahdollisuus, ei se ole missään nimessä helppoa tai yksinkertaista. Muuttavatko perheelliset pelaajat yksin Venäjälle tuntemattoman pituiseksi ajaksi vai ottavatko vaimonsa ja lapsensa mukaan? Suostuvatko kaikki pelaajat ylipäänsä tähän järjestelyyn?

Ja jos muutto Vladimir Putinin valvovan silmän alle onkin ainoa ratkaisu Jokereiden KHL-osallistumiseen, mitkä ovat sen pitkäaikaiset vaikutukset? Jos ja kun Jokerit aikanaan palaa takaisin Helsinkiin ja Areenalle, palaavatko fanit? Muutto KHL:ään ei kannattajia karkottanut, eikä seuran tosiasiallisen omistuksen siirtyminen ruplaoligarkkien haltuun, mutta "Pietarin Jokerit" voi olla se viimeinen orsi, joka kamelin selän katkaisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.

Lue myös