Mielipide

Pietarin Jokerit on ainoa vaihtoehto

KHL / Kolumni
Jokerit ei tulevalla KHL-kaudella ole enää Helsingin Jokerit. Jos seura venäläisten sarjaa pelaa, on siihen ainoa mahdollisuus Pietarin Jokerit. Samalla seurasta tosin häviää viimeinenkin ripaus suomalaisuutta.

Iltalehden Sasha Huttunen raportoi venäläislähteiden kertoman perusteella tiistaina, että KHL painostaa Jokereita muuttamaan tulevaksi kaudeksi Venäjälle. Keskiviikkona KHL vahvisti, että Red Star Kunlun siirtyy Pekingistä rajan yli. Dinamo Riian kohdalla päätös on myös leimoja vaille valmis.

Ajatus Jokereiden muutosta Venäjälle tuntuu ensi kuulemalla järjettömältä ja vastenmieliseltä. Kun huomioimme koronapandemian realiteetit ja tilanteen sekä Suomessa että Venäjällä, ei todellisuudessa jäljelle jää muita vaihtoehtoja.

Pandemia ei ole kadonnut Venäjältä mihinkään siihen mennessä, kun KHL-kauden pitäisi alkaa. Samoin tiukat matkustusrajoitukset Suomen ja Venäjän välillä ovat varmasti yhä voimassa. Eivätkä ne luonnollisesti koske pelkästään Jokereiden venäläisvieraita, vaan myös Jokereita itseään joka kerta, jos he vieraspelimatkalta Suomeen palaisivat.

Vierasjoukkueet voisi vielä ajatella kuljetettavan suoraan lentokentältä eristyksiin ja otteluiden jälkeen takaisin kotimatkalle kulkematta lähtöruudun kautta. Sen sijaan Jokereiden pääkaupunkiseudulla asuvien pelaajien kohdalla mitään kuukausia kestävää täyttä karanteenia ei voi edes harkita todellisena vaihtoehtona.

Mitä realistisia mahdollisuuksia siis jää jäljelle? Joko Jokerit luopuu tulevan kauden KHL:stä kokonaan tai sitten pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja suuntaa muutto-Allegrolla Pietariin.

Tilanne voi tietysti muuttua kauden aikana. Jos se vain mitenkään on mahdollista, pitäisi Jokereiden palata takaisin todelliseen kotiinsa Helsinkiin niin pian kuin se vain pystytään järkevästi toteuttamaan.

Vaikka muutto Karjalan kannaksen yli on ainoa mahdollisuus, ei se ole missään nimessä helppoa tai yksinkertaista. Muuttavatko perheelliset pelaajat yksin Venäjälle tuntemattoman pituiseksi ajaksi vai ottavatko vaimonsa ja lapsensa mukaan? Suostuvatko kaikki pelaajat ylipäänsä tähän järjestelyyn?

Ja jos muutto Vladimir Putinin valvovan silmän alle onkin ainoa ratkaisu Jokereiden KHL-osallistumiseen, mitkä ovat sen pitkäaikaiset vaikutukset? Jos ja kun Jokerit aikanaan palaa takaisin Helsinkiin ja Areenalle, palaavatko fanit? Muutto KHL:ään ei kannattajia karkottanut, eikä seuran tosiasiallisen omistuksen siirtyminen ruplaoligarkkien haltuun, mutta "Pietarin Jokerit" voi olla se viimeinen orsi, joka kamelin selän katkaisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Artikkeli
Jääkiekkotoimittajan koronapäiväkirja: Kaipuuta koppikäytävien hienhajun keskelle, missä taika tapahtuu
2.12.2020 10:22
Päiväkirja kertoo, miten myös toimittamisen arki on vaikeutunut koronaviruspandemian vuoksi vuonna 2020.
Uutinen
Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut
1.12.2020 21:50
Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöään koskettavat yhteistoimintaneuvottelut.
Uutinen
KalPa ja Jukurit siirtävät koronarajoitusten takia joulukuun kotiotteluitaan
1.12.2020 21:37
KalPa ja Jukurit siirtävät joulukuun kotiottelunsa myöhemmin määriteltävään ajankohtaan.

Lue myös