Mielipide

Petri Kontiola on Ilveksen kovin hankinta koko 2000-luvulla

LIIGA / Kolumni
Ilves nosti profiiliaan Liigan pelaajamarkkinoilla hankkimalla pistekärki Petri Kontiolan HPK:sta. Koko sarjassa ei ole nähty vastaavaa siirtoa yli 15 vuoteen.

Pistepörssivoittaja Petri Kontiolan siirtyminen HPK:sta Ilvekseen on monella tapaa historiallista. Enkä nyt tarkoita Tappara-taustaisen pelaajan loikkaamista paikallisvastustajan riveihin, mikä alkaa jo olla varsin arkipäiväistä.

Sen sijaan pitää mennä kauteen 2005–06 asti, että Liigan pistepörssin voittaja on siirtynyt sarjan sisällä toiseen seuraan. Ilveksessä NHL:n työsulkukaudella 2004–05 pistepörssin voittanut Steve "Paulin pikkuveli" Kariya vaihtoi seuraavaksi kaudeksi Espoon Bluesin riveihin.

Tosin JYPissä pistepörssin kaudella 2017–18 voittanut Antti Suomela teki sopimuksen HIFK:n kanssa seuraavasta kaudesta, mutta keskushyökkääjä siirtyikin suoraan Pohjois-Amerikkaan. Myös kauden 2014–15 pistepörssivoittaja Kim Hirschovits siirtyi kesken seuraavan kauden Bluesista Kärppiin, mutta edellisestä Kontiolan tapaisesta siirrosta on Liigassa aikaa yli 15 vuotta.

pitää mennä kauteen 2005–06 asti, että Liigan pistepörssin voittaja on siirtynyt sarjan sisällä toiseen seuraan. Ilveksen kohdalla on vielä enemmän aikaa edes suurin piirtein tämän tasoisesta hankinnasta.

Ilveksen kohdalla on vielä enemmän aikaa edes suurin piirtein tämän tasoisesta hankinnasta Liigan sisältä: lähin esimerkki on JyP HT:stä kaudelle 1997–98 hankittu Peter Larsson. Ruotsalaissentteri oli ensimmäisellä liigakaudellaan pistepörssin kymmenes, mutta oli Ilveksen hopeakaudella jo koko sarjan pistekärki.

Vaikka 36-vuotias Kontiola ei ole tyypillinen pistepörssivoittaja eikä todennäköisesti enää suuntaa ulkomaille, on parhaan pistemiehen ja vaarallisen ylivoimatykin hankkiminen Ilvekseltä voimakas viesti!

Kaikki kunnia esimerkiksi puolustaja Kalle Maalahdelle ja keskushyökkääjä Robert Leinolle, jotka ovat Ilveksen viime vuosien kovimpia kaappauksia Liigan sisältä, mutta Kontiola on jo siirtyessään huomattavasti kovempitasoinen pelimies.

Kun Ilves lisäksi hankki KalPan monivuotisen kärkihyökkääjän Balázs Sebőkin, monta potentiaalista ulkomaalaista sekä SaiPasta ja KooKoosta lupaavat hyökkääjät Matias Mäntykiven ja Joonas Odenin, on helppo todeta tamperelaisseuran pystyneen nostamaan profiiliaan pelaajamarkkinoilla.

Kapteeni Eemeli Suomen jatkosopimus yhdistettynä potentiaalisiin hankintoihin tekee Ilveksestä ensi kaudellakin mielenkiintoisen haastajan – niin kaukalossa kuin siirtomarkkinoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös