Mielipide

Persoonaa peliin, Naisten Liigan pelaajat! Tehkää somesta kotikenttänne

Naisten Liiga / Kolumni
Naiskiekon huippunimet osaavat viihdyttää jäällä, mutta pelaajien kannattaisi tuoda persooniaan esiin somessa. Ihmiset kiinnostuvat ihmisistä ja naiskiekon kiinnostuskin voisi levitä, jos yleisö tietäisi paremmin millaisia tyyppejä esimerkiksi Naisten Liigaa pelaa.

Naisten Liigassa pyörivät melkoisesti pienemmät piirit ja rahavirrat kuin miesten pääsarjassa. Monet naiskiekkojoukkueet tekevät resursseihinsa nähden hyvää somea. Tulokset ja aikataulut tuodaan esille ajankohtaisesti.

Paremminkin naisten lätkäseurat voisivat somehomman hoitaa, sillä pelaajien tulisi tuoda persooniaan entistä enemmän näkyviin. Logot ja tulosseurannat ovat hyvä askel eteenpäin, mutta ihmiset kiinnostuvat tapauksesta riippumatta ihmisistä. Värikkäät kuvat ja satunnaiset numerot ovat hyvä tukitoimi, mutta niiden ei pitäisi olla vähäisillä resursseilla ykkösvaihtoehto.

Naiskiekossa on mahdollisuus olla somessa luova! Hävittävääkään ei ole. Voitettavaa sen sijaan paljon.

Naiskiekkoilijoiden pitäisi siis keskittyä myös oman karaktäärinsä näkymiseen. Joukkueet luovat heille riittävän ympäristön. Rohkeimmat voisivat tuoda näytille muutakin elämäänsäkin, sillä se lienee miesten toisteista arkea vivahteikkaampaa monipuolisine opiskeluineen ja siivilitöineen kaikkineen.

Jokaisen Naisten Liigan seuran tulisi kuitenkin panostaa siihen, että vähintään viikonloppuna pelien yhteydessä sometilit laulaisivat. Facebook, Instagram ja Twitter kuumaksi. Pelaajat esiin. Hurjimmat voivat heittäytyä jopa Tiktokiin – joukkueista löytyy varmasti nuoria esiintyjälahjakkuuksia siihenkin härveliin. Naiskiekkoseurat voisivat minimissään jakaa pelaajien omiin kanaviinsa tekemää materiaalia, jos käsiä omaan sisällöntuotantoon ei ole.

Muun muassa Ilveksen ja HIFK:n naisten Instagram-tileillä on jo nyt silloin tällöin pelaajien itsensä toteuttamia persoonallisia haastatteluvideoita. Tällaista pelaajien näköistä tykittelyä soisi näkevänsä enemmänkin. Pääosin nuoret pelaajat saattavat olla ujoja, sanoa jotain hauskaa tai yllättää analyyttisyydellään. Se on ihmisyyttä. Se on kiinnostavaa.

Sitten, kun Naisten Liigan joukkueilla on someasiat kunnossa voivat he esimerkiksi ojentaa pyytävän kätensä miesten joukkueiden suuntaan. Liiga-joukkueiden sometilit pullistelevat seuraajia ja siellä varmasti muhii potentiaalia kiinnostua hieman naiskiekkopersoonistakin. Sitä kautta myös itse peli kiittää.

Team Kuortane on Naisten Liigassa ainut joukkue, jolla ei ole vastinetta miehissä vähintään Mestis-tasolla. Kuortanelaisilla on kuitenkin takanaan Jääkiekkoliitto, jolla kyllä riittää nappuloita tuoda omiaan esille siellä, missä halutaan näkyä.

Naiskiekon tila ja sen kohentaminen vaatii paljon muutakin kuin muutaman snäpin tai IG-stoorin. Some on kuitenkin yksi asia, joka jokaisen eteenpäin pyrkivän ja toimintaansa kehittämiseen tähtäävän Naisten Liigan seuran on laitettava kuntoon. Se ei ole kovin vaikeaa. Se vain täytyy haluta tehdä. Pelaajien on tietysti myös haluttava näkyä − pakottamisen tielle ei pidä lähteä.

Kun naiskiekkoilijat saavat varmasti kiehtovia persooniaan näkyviin parantaa se myös mahdollisuuksia sille, että lajista aiemmin kiinnostumattomat ihmiset lähtevätkin katsomaan omaa suosikkipelaajaansa paikan päälle kerran, toisen, ja kolmannenkin. Side koko joukkueeseen voi syntyä.

Sitten, kun somepöhinä käy lämpimänä voi olla realismia saada kättä pidempää saman logon alla olevilta Liiga- ja Mestis-seuroilta. Uskon ja toivon, että siinä vaiheessa apu tulee perille, kunhan on jotain autettavaa.

Puhelin käteen ja somettamaan, naiskiekkoilijat! Teissä on paljon kiinnostavia persoonia, tarinoita ja potentiaalia paitsi kentällä, myös sen ulkopuolellakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös