Mielipide

Pelokas Ilves nojaa yhä mestaruustason materiaaliin

LIIGA / Kolumni
Ilveksen pelokkaiden otteiden johdosta joukkue ei ole ansainnut mestarisuosikin viittaa, vaikka sen materiaali kestää vertailun kaikkien kanssa. Joukkue kaipaa henkisen lukon murtamiseen kärkipelaajien onnistumisia tulevissa otteluissa.

Ilves lähti kauteen yhtenä mestarisuosikeista. Runkosarjan paras vierasjoukkue ja sarjan 11. parhain kotijoukkue esitti runkosarjassa ajoittain pelokkaita otteita, mutta käänsi useasti tiukkoja pelejä itselleen voitoksi.

Joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen vertasi Ilvestä tappiollisen ottelun lehdistötilaisuudessa kauden aikana Toronto Maple Leafsiin monien vuosien menestyksettömyyden vuoksi, ja ympärillä oleva menestyksen paine on näkynyt joukkueessa jälleen kauden tärkeimmissä peleissä.

Ennakko-odotusten mukaan Ilveksen piti marssia helpohkosti KalPan yli puolivälierissä, mutta kuopiolaisten pelitapa tiukoissa paikoissa on aiheuttanut tupsukorville pelokaan tunteen. Tämän myötä KalPa on kääntänyt kaksi peliä jatkoerissä voitokseen.

Palataan ensimmäiseen osaotteluun. Ilves hallitsi melkeinpä suvereenisti Nokia-areenan kaukaloa varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Tämän jälkeen joukkueen valtasi pelokas tunne kuin salama kirkkaalta taivaalta, ja virheiden myötä kuopiolaiset nousivat jopa kahden maalin takaa ensimmäiseen voittoon.

Esimerkiksi alkukauden Adam Clendening on ollut muisto vain kevään isoissa peleissä.

Kuopiossa pelatussa toisessa osaottelussa pelokkaat otteet olivat tamperelaisilla koko ajan läsnä, eikä joukkue hyödyntänyt maalipaikkojaan yhtä tehokkaasti kuin runkosarjassa. Pelokkaiden otteiden myötä kärkipelaajien virheet ovat lisääntyneet. Isoja virheitä joukkue ei tähän hetkeen varmasti toivo menestyäkseen.

Tamperelaisilla on kokoonpanossa enemmän tuloksen tekeviä yksilöitä, mutta he eivät ole sarjan aiemmissa otteluissa esittäneet kaivattua tehoaan. Esimerkiksi alkukauden Adam Clendening on ollut muisto vain kevään isoissa peleissä.

KalPalla materiaali jää Ilveksen tähtien jalkoihin, mikäli Clendening ja kumppanit saavat kiekkoa Stefanos Lekkaksen taakse. Tupsukorvilla on taitojen puolesta yhä merkittävä mahdollisuus punnertaa sarjassa rinnalle ja ohi. KalPa johtaa sarjaa kahdella voitolla, mutta ei ole kertaakaan ottelun sisällä ollut johdossa. 

Ilvekselle sarjan kolmas ottelu on henkisesti iso, sillä voitolla ja kärkipelaajien onnistumisilla joukkue saa henkistä lukkoaan auki. Tappiolla tuska kasvaa Tampereen keltavihreässä päädyssä entisestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös