Mielipide

Pelicansin tähtivahti Patrik Bartošák hölmöili idioottimaisesti – Runkosarjassa tästä tulisi pelikieltoa

LIIGA / Kolumni
Pelicans tasoitti tiukan puolivälieräsarjan Lahdessa, mutta tulosta varjosti Pelicansin Patrik Bartošákin ylilyönti ottelun lopussa. Hän löi TPS:n Markus Nurmea mailalla päähän ja sai suihkukomennuksen. Miten Liigan kurinpito reagoi tilanteeseen, josta runkosarjassa tulisi varma pelikielto?

Pelicans on juuri voittanut Lahdessa ottelusarjan neljännen ottelun. Tilanne otteluvoitoissa on tasan 2–2. Seuraava ja samalla sarjan viimeinen ottelu pelataan Turussa sunnuntaina.

Ottelusarja on ollut viihdyttävää pudotuspelikiekkoa, eikä erikoisiltakaan tilanteilta olla vältytty. Molemmat joukkueet pelaavat tilanteet tunteella täysillä loppuun, vihellyksienkin jälkeen suut käyvät ja kahakoitakin on useimmiten nähtävissä.

Juuri tätä katsojat haluavat nähdä. Panokset ovat korkealla.

Tommi Niemelä on saanut ensimmäisellä liigakaudellaan pelikaanit loisteliaaseen lentoon. Turkoosit ovat jälleen Lahden ylpeys ja tulos tältä kaudelta on ollut vakuuttava. Niemelän valmennus on ajanut sisään myös monia mielenkiintoisia lahtelaisia nuoria pelaajia, esimerkiksi Juuso Jämsen ja Elias Vilén ovat ottaneet vakuuttavasti paikkansa Pelicansin joukkueesta. 

Kaiken taistelun ruumiillistumana toimivat Pelicansin kapteeni Hannes Björninen ja TPS:n juuri 20 vuotta täyttänyt Juuso Pärssinen. 

Kapteeni Björnisen silmistä ja tekemisestä näkee palon viedä oma joukkue mahdollisimman pitkälle. Tämä on hetkeen hänen viimeinen kautensa Lahdessa.

Turun Palloseura on taas noussut ulkomaalaislegioonasta Raipen johtamaksi turkulaiseksi legioonaksi. TPS on luonut taitavasti uuden identiteettinsä, joukkueessa pelaa huomattava määrä seuran omia kasvatteja.

Juuso Pärssinen on toisen polven kiekkoilija. Hänen tulevaisuutensa Nashville Predatorsin organisaatiossa joukkueen ykköslupaus Philip Tomasinon keskushyökkääjänä näyttää todella lupaavalta. Pärssinen on ollut TPS:n tämän ottelusarjan taistelun ja kiekollisen pelin johtamisen ruumiillistuma.

Neljännen ottelun lopussa nähtiin erikoinen tilanne. Pelicans oli jo tasoittamassa ottelusarjaa ja ottelu oli ratkennut, mutta viimeisellä minuutilla tapahtui jotakin merkillistä. Pelicansin tähtimaalivahti Patrik Bartošák pysäytti jälleen yhden TPS:n tilanteen, mutta tilanteen jälkeen turkulaisten Markus Nurmi kaatui maahan.

Hidastuksesta näkyi, kuinka Bartošák huitaisi häntä mailallaan päähän. Runkosarjassa tästä seuraisi vähintään yhden ottelun pelikielto. Maalivahti sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen. Liigan kurinpidon tulee tutkia tämä tapaus.

Lasse Kukkonen kiteytti Cmoren studiossa pudotuspelikokemuksellaan tilanteen varsin hyvin: "Ei poisteta teon idioottimaisuutta". Tilanne täytyy tutkia.

Bartošákin idioottimainen ja täysin tarpeeton kuumeneminen voi muuttaa koko ottelusarjan huipennuksen. Jos hän saa pelikieltoa, on tilanne täysin erilainen sunnuntaina Turussa. Jasper Patrikainen on hyvä nuori maalivahti, mutta hän ei ole Patrik Bartošákin tasoinen pysäyttäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle