Mielipide

Pasi Mustonen ei ole täydellinen, mutta hänen lähtönsä aiheuttama törkytulva saa häpeämään

MAAJOUKKUE / Kolumni
Pasi Mustonen teki vähintään viestinnällisiä virheitä olympiajoukkueen valintaprosessiin liittyen. Se miten häntä kohdellaan hänen ilmoitettuaan kotiinlähdöstään perhesyiden takia, on törkeää.

Tykkäyksiä, nauruemojeita ja irvailevia sananparsia. Tämä oli reaktio Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustosen ilmoitukseen lähteä kotiin kesken olympiakisojen.

− Hmm. jotenki haiskahtaa. tok voi pitää paikkaansakin, mutta voipi olla että syy on ihan joku muu, kommentoi eräs Leijonien Facebook-sivun Mustosen kotiinlähtöä käsittelevässä päivityksessä.

− Ei kantti kestänyt. Yhdestä tappiosta kotiin häntä koipien välissä, totesi toinen.

Myös Jatkoajan Facebook-noston kommenteissa näkyi häiriintyneitä kommentteja karmasta ja rintamakarkuruudesta.

Naisleijonien päävalmentajan persoona ja tapa viestiä on ristiriitainen, eikä todellakaan aukoton, mutta kun hän ilmoitti lähtevänsä olympialaisista kotiin perheessään olevan vakavan sairastapauksen vuoksi, löysi suomalainen älymystö tiensä internetin äärelle.

Onneksi valtaosa kommentoijista tajusi osoittaa tsemppauksensa ja myötätuntonsa varmasti herkkää aikaa elävää Mustosta kohtaan. Viha- ja naureskelukommenttien määrä pistää kuitenkin hävettämään.

Tälläkö tavalla suomalainen jääkiekkoyleisö kohtelee maamme olympiaedustajia?

Mustonen saattoi tehdä virhevalintoja joukkuetta nimetessään, mutta en ota siihen nyt kantaa. Mustonen myös perusteli tekemiään valintoja vähintäänkin omintakeisesti ja kotiin jäävä varaykkösmaalivahti on varmasti sellainen termi, joka jää elämään. 

Ihmiset unohtivat Mustosen tapauksessa ihmisen. Ammatiltaan hän on valmentaja ja hänen valmennustaitojaan voin arvioida toisessa kolumnissa.

Nyt osoitan syyttävän sormeni niitä kohtaan, jotka vähättelevät Mustosen kokemaa pysäyttävää perheessä tapahtunutta tilannetta ja kehittävät omia teorioitaan lähdön motiiveista. Hävetkää!

Mustosen ansioitunut päävalmentaja-aika päättyy näihin olympialaisiin, mutta tapa jolla se tapahtuu on sellainen, jota varmasti hän, joukkue tai suurin osa kannattajista ei halunnut.

Te, jotka vaivauduitte avaamaan nettiselaimen vain teorisoidaksenne ja sylkeäksenne Mustosen päälle, menkää itseenne.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös