Mielipide

Panthersin ja Golden Knightsin on saatava sama mies kuriin − Matthew Tkachuk ratkaisee mestaruuden joka tapauksessa

NHL / Kolumni
Matthew Tkachuk on tikittävä aikapommi, jonka räjähtäminen voi tuhota kenet tahansa. Panthersille kävi kylmät tämän asian kanssa jo finaaliavauksessa.

NHL:n finaalisarja käynnistyi Vegas Golden Knightsin 5–2-voitolla Florida Panthersista. Ottelu oli pysyi tasaisena ensimmäiset kaksi erää, kunnes kolmannessa erässä Matthew Tkachuk tarjosi voiton avaimet Golden Knightsille yhdessä Sergei Bobrovskin ja Sam Bennettin kanssa.

Finaalisarjan alla kuului puhetta siitä, että Panthersin pitkä tauko voi näkyä ylilatauksena. Se todellakin tapahtui.

Ottelun ratkaissut tapahtumasarja alkoi, kun päätöserää oli pelattu seitsemän minuuttia. Ensiksi Bobrovski imaisi Zach Whitecloudin ampuman kiekon maaliin. Panthersilla oli tuon jälkeen paikkansa tasoittaa ottelu, mutta Tkachuk katkaisi joukkueensa kamelin selän viimeisen seitsemän minuutin aikana.

Mark Stonen tekemää 4−2-maalia edeltävä kiekonmenetys lähti Tkachukin karmivasta avauksesta, jonka Stone katkaisi ilmasta. Roikkukiekko poikittain oman puolustusalueen halki ei varsinaisesti ole voittoa edistävä ratkaisu.

Panthersin päävalmentaja Paul Maurice haastoi maalin siinä toivossa, että Stone olisi katkaissut kiekon korkealla mailalla. Maali kuitenkin hyväksyttiin, ja Panthers joutui kärsimään kahden minuutin alivoiman epäonnistuneen haaston seurauksena.

Panthers onnistui tappamaan Golden Knightsin ylivoiman lähes kokonaan, mikä antoi sille vielä toivoa. Tkachuk oli asiasta kuitenkin eri mieltä ja paketoi joukkueensa ottelun sen kriittisimmällä hetkellä.

Bobrovski torjui kiekon, jonka jälkeen laitaan muodostui torikokous. Kaiken keskiössä oli Tkachuk, joka huitoi hanskoillaan tuulimyllyn lailla lähinnä Nicolas Hagueta naamaan.

Normaali pelaaja miettisi hetken aikaa, kunnes muistaisi ottelun tilanteen ja tajuaisi lopettaa. Tkachuk ei tajunnut. Tkachuk huitoikin aikansa ja ansaitsi rangaistuksena komennuksen kohti koppia. Samalla ovenavauksella pukukoppiin passitettiin myös Bennett.

Tkachuk on tänä vuonna näyttänyt olevansa yksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista. Varsinkin niinä hetkinä kun Panthers on eniten ratkaisijaa tarvinnut, Tkachuk on astunut maaleillaan esiin. Sitä Panthers olisi nytkin tarvinnut.

Tkachuk on kaikessa hulluudessaan pelaaja, joka toiminnallaan ratkaisee Stanley Cupin. Se, että kummalle hän sen tekee on kuin noppaa heittäisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle