Mielipide

Paluumuuttajat, nuoret lupaukset ja ailahtelevaiset otteet – niistä on KalPan kausi tehty

LIIGA / Kolumni
Tuleva kausi ei tule olemaan Kuopiossa yhtään sen helpompi kuin edellinenkään. Taso tulee ailahtelemaan kuin naisten mielialat yhden päivän aikana.

Kausi 2021–2022 on jo aivan nurkan takana, ja valmistelut kohti sarja-avausta ovat loppusuoralla. Kuopiossa joukkue on samassa tilanteessa kuin vuosi sitten, moni pelaaja on vaihtunut ja nuoria lupaavia kasvoja on tullut tilalle.

Edellisen kauden kapteeni Tommi Jokinen jatkaa uraansa Slovakiassa, mutta uusi kapteeni ei jää hänen varjoonsa. Yhdeksän vuotta ulkomailla viihtynyt "Niiralan Maltsev" Tuomas Kiiskinen palasi kasvattajaseuraansa ja sai rintaansa kapteenin merkin. Hänen kokemuksensa ja johtamiskykynsä tulevat olemaan isossa roolissa etenkin nuoria pelaajia koulittaessa.

Uusista nuorista tulokkaista Kasper Simontaival on tulevalla kaudella se, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Vuoden 2020 NHL-varaus on antanut lupaavia merkkejä harjoitusotteluissa. JYPiä vastaan pelatussa ottelussa Simontaival kirjautti itselleen tehot 1+1.

Kuopiossa joukkue koostuu useista taidokkaista yksilöistä. Jo aiemmin mainittujen lisäksi keltamustaa pukevat muun muassa Kim NousiainenJaakko Rissanen ja Miikka Pitkänen. Jääkiekko on kuitenkin joukkuepeli, eivätkä pelkästään hyvät yksilöt tule viemään joukkuetta voittoon illasta toiseen. Suuri kysymys onkin, riittääkö kaikille roolia joukkueessa. Toisaalta täytyy pohtia, onko joukkueessa tarpeeksi syvyyttä neljään kentälliseen, vai jääkö joukkueen kantaminen kuitenkin vain kahden kentän harteille.

KalPan harjoitusottelut ovat lähteneet liikkeelle melko tutulla kaavalla. Ensimmäiset neljä ottelua ovat olleet täyttä vuoristorataa: joka toinen ottelu on voitettu ja joka toinen hävitty. Mikkelissä Jukureita vastaan kuopiolaiset eivät saaneet aikaiseksi yhtäkään maalia, vaikka kotipeli samaa joukkuetta vastaan päättyi keltapaitojen juhlintaan.

Ailahtelevaisuus tulee olemaan myös tämän vuoden avainsana kuvattaessa KalPan otteita jäällä. Odotettavissa on niin useiden otteluiden voittoputkia kuin myös useita häviöitä peräjälkeen. Joukkueessa on kuitenkin potentiaalia nousta pudotuspeleihin, mikäli suuremmilta loukkaantumisilta vältytään.

Jos ketjukoostumukset saadaan toimiviksi heti kauden alussa eikä joukkokaranteeneja määrätä, jouluun mennessä joukkue tullee löytymään vähintään sarjataulukon keskivaiheilta.

Pudotuspelit ovat tietenkin tavoitteena, mutta mitalipelit taitavat jäädä haaveeksi tälläkin kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle