Mielipide

Pallot pyörivät Rangersille suotuisasti − Salaliittoteoriat yhdistivät pudonneen pallon jäädytettyyn kirjekuoreen

NHL / Kolumni
NHL:n varausloton toinen arvonta antoi ykkösvuoron New York Rangersille. Dramaattinen arvonta sopi hyvin kaikkien aikojen eriskummallisimpaan NHL-kauteen.

Paljon puhetta yhdestä pingispallosta.

NHL:n varausloton toinen arvonta suoritettiin maanantaina TV-yhtiö NBC:n studiolla New Jerseyn Secaucusissa. Ennakkoasetelmat olivat nyt jokseenkin erilaiset, kun ykkösvuoro matkaisi johonkin niistä kahdeksasta joukkueesta, jotka putosivat pois leikistä pudotuspelien karsintakierroksella.

Yleensä kärkivaraukseen on päässyt käsiksi joukkue, joka on tehnyt kaikkensa sen saadakseen. "Tanking" eli tahallaan häviäminen paremman varausvuoron toivossa on todellinen asia. Nyt 39 pistettä kerännyt Detroit Red Wings hävisi myös lotossa: kotiin viemisinä oli vasta neljäs varaus.

New York Rangersin kohdalla pingispallo lipsahti maskitetun arvontamestarin sormista. 

Jotta kyseessä olisi juuri vuoden 2020 varauslotto, oli itse arvonnassakin mukana pientä dramatiikkaa. NHL-komissaari Gary Bettman vahvisti suorassa lähetyksessä osaavansa edelleen ainakin osan NHL-joukkueiden logoista, ja liigan käyttämä arvontalaite herätti kateutta vintage-keräilijöissä.

New York Rangersin kohdalla pingispallo lipsahti maskitetun arvontamestarin sormista ja esittely jouduttiin tekemään toisen kerran. Sosiaalisessa mediassa heräsikin heti epäilys siitä, että Rangersin palloa oli käpälöity jo ennen arvontaa. Epäilyksen esitti vielä Rangersin oma pelaaja Tony DeAngelo.

Rangers ei ole suinkaan ensimmäinen newyorkilaisseura, jonka ykkösvuoro on herättänyt epäilyksiä jonkinlaisesta vilunkipelistä. Kun NBA-joukkue New York Knicks sai vuonna 1985 ensimmäisen varausvuoron, jotkut epäilivät, että valintaan oikeuttanut kirjekuori oli jäädytetty ennen sen nostamista arvontakorista. Knicks sai varauksen ja varasi ensimmäisenä legendaarisen Patrick Ewingin.

Omaperäinen arvontalaite laitettiin käyntiin ja Bettman antoi pingispallojen lennellä vapaasti muutaman hetken ajan. Pienestä kömmähdyksestään toipunut arvontamestari painoi käskystä nappia ja kone imaisi yhden palloista kätensä ulottuville.

Toronto Maple Leafs kärsi karsintakierroksella niukan tappion Columbus Blue Jacketsille, ja tolppalaukaukset saivat jatkoa myös maanantain arvonnassa. Sosiaalisessa mediassa levinneessä videossa näkyy, kuinka Maple Leafsin pallo on jo matkalla kohti valintaa mutta putoaa viime hetkillä takaisin pohjalle.

Kasvomaskimies nostaa Rangersin pallon ylös koneesta ja esittelee sen myös komissaarille, joka vahvistaa ensimmäisen varauksen kuuluvan nyt Rangersin organisaatiolle. Hölmistyneen näköinen GM Jeff Gorton juhlii voittoa Zoom-lähetyksen välityksellä olohuoneessaan. Todennäköinen ykkösvaraus Alexis Lafrenièrekin on saatu kiinni ja nuorukainen antaa ensikommenttinsa ruudun välityksellä.

NHL:n pudotuspelejä pelataan elokuussa ja pelaajat on suljettuna kahteen kuplaan Kanadassa. Olikin siis täysin odotettua, että myös varauslotolla oli oma ässänsä hihassa. Keskustelua on riittänyt yhden pingispallon ympärillä. Selvää on kuitenkin se, että ykkösvaraus on nyt New York Rangersin hallussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös