Mielipide

Pakina: Lätkäfani on ainainen tuuliviiri

CHL, LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, KHL, Suomi-sarja, Muut Sarjat, SHL / Kolumni
Mitä fanaattisempi kannattaja, sen vähemmän hän tietää, mitä haluaa joukkueeltaan.

Lätkäfanit ovat mestareita muuttamaan mieltään ja hautaamaan vanhat ajatuksensa paremman huomisen toivossa. Sohvan pohjalta valmentaminen on helppoa, sen kaikki tietävät. Joskus olisi kuitenkin hyvä myös miettiä, miten koomiselta alati muuttuvat neuvot suosikkijoukkueelle kuulostavat.

Ennen kauden alkua lätkäfani saattaa pitkästyä, sillä kesäkuukaudet matelevat ohi tuskastuttavan hitaasti. Onneksi tarjolla on sentään rutkasti siirtohuhuja ja ehkä tiedotettavia sopimuksiakin.

Viime kauden joukkue leimautui liian vanhaksi ja hitaaksi, joten on mahtavaa nähdä, että uudet pelaajat edustavat pääosin nuorempaa sukupolvea. "Jääkiekko on nuorten miesten peli", niinhän minä olen aina sanonut! Nyt vain odotellaan potentiaalin realisoitumista.

Pitkässä runkosarjassa nuori kokoonpano kohtaa vastoinkäymisiä ja lopulta koko paletti hajoaa kevään tärkeimmillä hetkillä. Joukkueen rakennus on selvästi epäonnistunut. Tarvitaan lisää kokemusta – sillä näitä pelejä ratkotaan!

Nuoressa kokoonpanossa myös terävin kärki jäi puuttumaan. Niinpä kesän ostoslistalle haaveillaan muutamaa varttuneempaa tuloksentekijää ykkösketjuun. Fanien riemuksi nämä myös saadaan, ja uuteen kauteen lähdetään jälleen intoa täynnä.

Aluksi kaikki näyttääkin hyvältä. Tähtihyökkääjät takovat itsensä pistepörssin kärkisijoille ja johtavat joukkueensa pudotuspeleihin. Puolivälierissä ykkösketju kuitenkin nollataan täysin ja taas on mietinnän paikka. Selvästikään miehistön leveys ei riittänyt. "Duunariosastolla kevään pelit ratkotaan!" Niinhän minä olen aina sanonut.

Niinpä kallispalkkaiset kärkipelaajat saavat lähteä. Usein he ratkoivat otteluita yksilötaidoillaan, mutta muuten joukkueen peli ei näyttänyt kaksiselta. Kannattajat ovat yhtä mieltä siitä, että he haluavat nähdä taistelevaa ja viihdyttävää peliä. Tällöin tappiotkin voisi antaa anteeksi.

Seuraavan kauden kokoonpano muodostuukin neljästä tasavahvasta ketjusta. Mukana on myös muutama vanha kulttipelaaja viihdyttämässä yleisöä. Valitettavasti taisteleva ilme ei riitä taitavampia ja paremmin organisoituja joukkueita vastaan. Tulos jää taas kerran laihaksi.

Ehkä kaikki oli sittenkin kiinni maalivahdeista. Kesällä olisi syytä panostaa selkeään ykkösvahtiin, sillä päättyneen kauden tasainen tandem ei sittenkään toiminut niin hyvin kuin ajateltiin. Muisto parin vuoden takaisesta yhden maalivahdin ylipeluuttamisesta unohtuu nopeasti.

"Ihan sama, ei voi mennä ainakaan huonommin kuin tällä kaudella."

Ei ehkä huonommin, mutta lähes yhtä huonosti kuitenkin. Taas päädytään sijoille ynnä muut.

Lätkäfanin onneksi aika kultaa muistot kaikkien kriisien kohdalla. Eivät ne parin vuoden päästä vaikutakaan enää niin pahoilta, sillä koskaan tilanne ei ole ollut niin kriittinen kuin nyt. Ensi kaudelle tarvitaan radikaaleja muutoksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös