Mielipide

Paitsiossa: Se tunne, kun suosikkijoukkueesi vahvistuu siirtorajalla

LIIGA / Kolumni
Tyhjennysmyynnit ovat karkkia kannattajille silloin, kun jo valmiiksi voimakas joukkue ottaa vastaan uuden tähden, kirjoittaa Jatkoajan maajoukkuetoimituksen päällikkö Tuuli Määttä.

Yksi suljetun sarjan surullisimmista puolista ovat jokakeväiset tyhjennysmyynnit.

Koska pelkoa alempaan sarjaan luisumisesta ei ole, pudotuspeliviivasta kauaksi jääneille seuroille tarjoutuu mahdollisuus hankkiutua kevättalvella eroon parhaista (eli yleensä kalliimmista) pelaajistaan. Runkosarjan häntäpään joukkueilla hävittävää ei enää ole.

Tyhjennysmyynnit tietysti herättävät joukkueen kannattajien keskuudessa surua ja raivoa. Kommentit ovat kyynisiä: Taas jouduttiin luovuttamaan kesken kauden.

Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa.

Kun kyseessä on joukkue, jonka jo voimakkaat rivit vahvistuvat entisestään, tyhjennysmyynnit ovat karkkia kannattajille.

+++

Seura, jolla siirtorajalla on kannattajilleen tarjottavanaan vahvistuksia, viestii samalla olevansa pudotuspelien ja pokaalin suhteen tosissaan. Ajatus on: Tänä vuonna menemme kannuun asti, maksoi mitä maksoi.

Kun pelaaja lähtee alisuorittavasta seurasta, hän on yleensä ollut yksi sen harvoista tähdistä ja valopilkuista. Uudessa joukkueessa taistelu pelipaikasta on kovempaa. Näin ollen tähden loisto saattaa himmetä.

Siitä huolimatta uuden seuran kannattajille tulokkaat ovat enemmän kuin tavallisia vahvistuksia. He ovat supertähtiä, joukkueen sytyttäjiä, merkkejä ja lupauksia pitkästä, kullanhohtoisesta jääkiekkokeväästä.

Siirtorajavahvistus ei vain vaihda seuraa. Hän astuu muuten valmiiseen – ja kannattajien läpikotaisin tuntemaan – joukkueeseen tuomaan vielä vähän jotain uutta. Hän on heti kuin uusi perheenjäsen.

+++

Te, jotka tällä kaudella vaihdatte seuraa viime tingassa ja aiheutatte yksille kannattajille valtavaa iloa ja toisille karvasta pettymystä, muistakaa, että uudessa seurassanne teitä rakastetaan.

Tehkää keväällä parhaanne ja pahimpanne. Olkaa valonkantajia ja suunnannäyttäjiä.

Kevät on kuluneen sanonnan mukaan jääkiekkoilijan – ja jääkiekkokannattajan – parasta aikaa. Siirtoraja on umpeutunut, joten tämän valmiimpia joukkueista ei tule.

Pudotuspelikuume alkaa nousta.

Kuka teistä pystyy pitämään sanattoman lupauksen kullanhohtoisesta keväästä?

Tuuli Määtän jääkiekkokulttuuriin keskittyvää Paitsiossa-palstaa julkaistaan joka toinen sunnuntai.

» Lähetä palautetta toimitukselle