Mielipide

Nuorukaisen valtavat saappaat: Jos Miro Heiskanen epäonnistuu, Stars on vaikeuksissa

NHL / Kolumni
Miro Heiskasen onnistumiset kannattelevat Dallas Starsia, mutta epäonnistumiset näkyvät välittömästi tulostaululla.

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen on pelannut pudotuspelit syöttö per peli -tahdilla ja on 15 tehopisteellään pistepörssin kuudentena − edellään vain Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon, Tampa Bay Lightningin Brayden Point, Vancouver Canucksin Elias Pettersson, Lightningin Nikita Kutšerov ja Avalanchen Mikko Rantanen.

Tehokkuutensa lisäksi nuori suomalainen on Starsin ykköspuolustaja ja pelaa ensisijaisesti vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Siihen nähden Heiskasen pistetahti on entistä häkellyttävämpi − 21-vuotias toisen kauden NHL-puolustaja paitsi pimentää vastustajan myös auttaa joukkuettaan hyökkäyspäässä.

Rooli on kuitenkin todella epäkiitollinen, mikä on nähty Starsin tappio-otteluissa sekä Calgary Flamesia että Avalanchea vastaan. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Heiskanen onnistui erinomaisesti Flamesin ykkösketjua vastaan − lukuun ottamatta ottelusarjan kolmatta peliä, jonka Stars hävisi.

Samoin viimeisimmässä Avalanche-ottelussa Heiskasen virheistä seurasi kolme takaiskuosumaa, vaikka suomalaispuolustaja ehti myös rakentaa joukkueensa avausmaalia ja luoda tuplasti maaliodottamaa verrattuna Starsin ykkösketjuun.

Heiskaselta odotetaan virheetöntä puolustuspeliä – ja tehoja hyökkäyspäässä.

Valtavassa roolissa pelaavan Heiskasen virheet näkyvät välittömästi tulostaululla, kun vastassa on MacKinnonin ja Rantasen tasoisia tähtiä.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa pelattu ottelu oli kaikin puolin erikoinen: pelillisesti ottelu aaltoili, ja samaan aikaan Pohjois-Amerikan muut merkittävät palloilusarjat keskeyttivät pelinsä tukena Kenoshan mielenosoituksille.

Emme voi tietää, kuinka täysipainoisesti Avalanchen ja Starsin pelaajat pystyivät keskittymään pelaamiseen vallitsevien olosuhteiden vuoksi − tai nousiko yllättävä johtoasema niin sanotusti hattuun. Heiskaselta nähtiin harvinaisen paljon kiekonmenetyksiä ja pelaaminen oli kokonaisuutena totuttua riskialttiimpaa.

Stars johtaa ottelusarjaa edelleen 2−1, ja tulevassa pelissä on mahdollisuus sysätä Avalanche kuilun partaalle. Heiskanen on pystynyt useimmissa peleissä pitämään vastustajan ykköstähdet pimennossa, vaikka Avalanchea vastaan hän on ollutkin enemmän vaikeuksissa kuin Johnny Gaudreaun ja Sean Monahanin kanssa.

Avausvoittonsa ottanut Avalanche yrittää raivoisasti tasoittaa ottelusarjan, joten Heiskaselta odotetaan virheetöntä puolustuspeliä – ja tehoja hyökkäyspäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös