Mielipide

Nuorella TPS:llä on Naisten Liigaan rajallinen materiaali, mutta yksi toimivimmista pakkipareista

Naisten Liiga / Kolumni
Nella Berg ja Mette Karru muodostavat TPS:n takalinjoilla toimivan parivaljakon. Kiekko liikkuu sulavasti ja kaksikko sijoittuu tilanteissa peliä edistävästi ottelu toisensa perään.

TPS nuoreni tälle naisten liigakaudelle merkittävästi. Turkulaisjoukkueessa on toki muutamia kokeneita pelaajia, mutta valtaosa kokoonpanossa olevista naisista on pääsarjatasolle kokemattomia. Tilastollisesti TPS on yhdeksästä joukkueesta kolmanneksi nuorin reilun 20 ikävuoden keskiarvollaan.

Kokemattomuus on näkynyt alkukauden tuloksissa, ja TPS onkin kärsinyt muutaman rökäletappion. Voittojakin joukkue on raapinut kasaan − lähtökohtaisesti sarjataulukon alempaan puoliskoon ennakoiduista ryhmistä, mutta kuitenkin.

TPS:n puolustuksesta löytyy kaksikko, joka voisi otteidensa puolesta pelata suuremmissakin mestarikandidaateissa. Nella Berg ja Mette Karru ovat esiintyneet oikeastaan kaikissa pelaamissaan otteluissa pääsääntöisesti edukseen.

Monesti Naisten Liigassa tilanteet seisahtuvat usein ja hyökkäyksiin lähdetään joskus myös paikoiltaan. Bergillä ja Karrulla on molemmilla kyky ja maltti pitää kiekko liikkeessä omalla kenttäpuoliskolla ja sitä kautta nostaa TPS:n hyökkäysvaarallisuutta.

Bergillä ja Karrulla on molemmilla kyky ja maltti pitää kiekko liikkeessä

Jos Bergin ja Karrun tapauksessa liikkuu kiekko, niin liikkuvat myös pelaajat. Kumpikin osaa täyttää kiekottomana tiloja viisaasti ja tukea hyökkäyksiä siniviivan tuntumassa oivaltavasti. Näin heille syntyy myös laukaisupaikkoja pelistä toiseen.

TPS-kaksikko joutuu luonnollisesti puolustamaankin paljon, sillä joukkue on monessa pelissä altavastaajan asemassa. Liioin Berg kuin Karrukaan ei sijoittumisellaan aiheuta hallaa omassa päässä, vaan kumpikin osaa olla niissä raioissa, joissa puolustustilanne edellyttää puolustajan olevan.

Kaiken tämän ohella Berg on koko Naisten Liigan peliaika per ottelu -tilaston kärkisijoilla 26.59 peliaikakeskiarvollaan. Pakkipari Karru on tilastossa 20 parhaan joukossa lukemalla 22.47. Vastuu ei siis kaksikkoa paina. Kumpikin on lisäksi onnistunut jo tällä kaudella maalinteossa. Berg on pelannut kuudessa kamppailussa, Karrulla on vyöllään kaikki turkulaisten seitsemän runkosarjamittelöä.

Vaikka TPS tuskin pääsee pitkälle kevääseen tämän kauden Naisten Liigassa, on sillä takalinjoillaan kaksikko, joka saattaa vielä urillaan päästä harppauksen jos toisenkin eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös