Mielipide

Naisten Liigan huippuottelun pelipaikkafarssi osoittaa Jääkiekkoliiton pelisilmättömyyden ja todelliset prioriteetit

Naisten Liiga / Kolumni

Naisten Liigan alkusarja huipentuu viikonloppuna. Kiekko-Espoo on edennyt voitosta voittoon ja HIFK on hengittänyt koko kauden niskaan. Alempana sarjataulukossa on käyty monta tasaista ja jännittävää vääntöä sijoituksista ja paikoista ylempään jatkosarjaan.

Vaikka miesten sarjat, kuten Liiga ja Mestis, saavat ymmärrettävästi ja oikeutetusti isoimmat otsikot, kiinnostuksen ja parhaat jääajat, ei sen pitäisi tarkoittaa sitä, että Naisten Liigan otteluita voidaan pelata ihan missä vain ja ihan milloin vain. Jääkiekkoliitolla on asiassa iso rooli.

Liiton päättäjät voisivat käyttää tällaisissa poikkeustapauksissa − tai vaikka ihan muuten vaankin, pelisilmää. Monella Naisten Liigan joukkueella on vastine miesten Liigassa. Naisten joukkueet pitäisi tuoda piilottamisen sijaan kirkkaisiin valoihin pelaamaan kauden isoimpia otteluitaan.

HIFK:n kotiottelu Kiekko-Espoota vastaan siirrettiin karmean säätämisen jälkeen Pirkkolan kakkoshalliin, jossa yleisöä ei pääse nimeksikään seuraamaan kahden huippujoukkueen kohtaamista. Kyseessä on suomalaisen naisjääkiekon paras mahdollinen yksittäinen ottelu.

Naisten Liiga on suomalainen pääsarja, joka ansaitsee sellaiset puitteet, että sitä pelaavat pelaajat voisivat keskittyä olennaiseen. Itse peli on useimmiten viihdyttävää ja tunteet nousevat kaukalossa pintaan illasta toiseen. Jääkiekkoliitto puhuu siitä, että se haluaa parantaa naiskiekkoilijoiden oloja ja asemaa, mutta nähdynlaiset viime hetken veivaamiset saavat suuren yleisön tutkan ulkopuolella seilaavan sarjan näyttämään paljon huonommalta kuin se oikeasti on.

Jos pelejä on siirreltävä esimerkiksi toisen lajin, tässä tapauksessa salibandyn, arvokisojen takia, pelin voisi laittaa pelattavaksi uusimaalaisen varaston sijaan vaikkapa HIFK:n Liiga-joukkueen ottelun esiotteluksi Nordikselle. Jääkiekkoliitto tekisi voitavansa, jotta tällaiset tilanteet kääntyisivät Naisten Liigan eduksi, jos se haluaisi.

Siitä tuskin pahastuisi kukaan − paitsi ehkä hän, joka ei tykkää naisten jääkiekosta, koska he luistelevat miehiä hitaammin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös