Mielipide

Naisleijonat astui rohkeasti uuteen aikaan − pelaajavalinnoissa näkyy tulevaisuus

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Kolumni
Naisleijonien marraskuun joukkueessa on nähtävissä uusien pelaajien nousu, vaikka olosuhteet jättivätkin ovia auki nuorelle kaartille. Seuraavien maajoukkuetähtien on aika syttyä, ja siihen johtoryhmä antaa reilun mahdollisuuden.

Päävalmentaja Juuso Toivola nimesi johtoryhmänsä kanssa kyvykkään ryhmän naisleijonia marraskuun maajoukkuepeleihin. Joukkueessa on tietysti mukana Jenni Hiirikosken johdolla liuta konkareita, mutta mukana on myös lukuisia alle 20-vuotiaita tulevaisuuden huippunimiä.

Naisleijonien turbulenssi alkaa nykyjoukkueen osalta taantua, joten eteenpäin katsominen on paras valinta, minkä maajoukkue voi tehdä. Näin Toivola ja kumppanit ovat toden totta valinnoissaan tehneet.

Vaikka onkin huomioitava, että muun muassa Pohjois-Amerikan sarjoista ei marraskuun joukkueessa ole yhtään pelaajaa, ei valittujen joukossa ole yhtään vapaamatkustajaa. Kaikki ovat ansainneet paikkansa kovilla näytöillä seurajoukkueissaan ja Tyttöleijonien paidassa.

Maalivahtiosastolla koettiin tavallaan iso mutta tavallaan maltillinen muutos. Anni Keisala pysyy Naisleijonien kantavana voimana, mutta hän saa kirittäjikseen Tyttöleijonat pronssille torjuneen 18-vuotiaan Emilia Kyrkön sekä hallitsevan Suomen mestarin Kiekko-Espoon raudanlujan Tiia Pajarisen. Kolmikosta jokaisella on kykyjä olla maajoukkueveskari seuraavan vuosikymmenen ajan.

Puolustuspäässä murrosta edustavat eritoten Ada Eronen, Siiri Yrjölä ja Adalmiina Makkonen, jotka ovat esiintyneet edukseen paitsi tyttöjen maajoukkueessa, myös Naisten Liigassa. Nuoret puolustajat ovat kiekollisesti lahjakkaita ja moderneja pelaajia.

Sanni Rantala ei ole 20-vuotiaana iällä pilattu, joskin hän on nyt jo maajoukkuetason tähtipelaaja, joten hänen valinnassaan ei ole yllätyksen aihetta. Oona Koukkulasta voidaan myös odottaa Naisleijonien vakiokasvoa tuleviksi vuosiksi.

Hyökkäyksestä löytyvät tämän joukkueen suurimmat tulevaisuuden pyssyt. Kärppäkaksikko Anna-Kaisa Antti-Roiko ja erityisesti Oona Havana ovat nuoresta iästään huolimatta johtajatyyppejä ja he ovat osoittaneet Tyttöleijonissa sekä Kärpissä pystyvänsä pelaamaan niin henkisesti kuin pelillisestikin eturivistä käsin.

Heitä vuoden nuorempi ketjukaveri Tilli Keränen kasvaa vielä korkoa N18-joukkueessa, mutta tulevaisuudessa kolmikko voi muodostaa aikuisten maajoukkueen Leenu, Liinu ja Tiinu -ketjun.

tulevaisuudessa kolmikko voi muodostaa aikuisten maajoukkueen Leenu, Liinu ja Tiinu -ketjun.

Myös Anni-Elina Montonen, Jenna Pirttijärvi ja Sara Säkkinen edustavat marraskuun Naisleijonissa sitä raikasta tuulahdusta, jonka muuten vankka naisleijonajoukkue kieltämättä tunkkaisten vaiheiden jälkeen tarvitsee.

Taustalla oleva pauhina ja menneisyyden haamut elävät varmasti jatkossakin omaa elämäänsä, mutta nyt valittu ryhmä edustaa uutta aikaa.

Naisleijonien ensimmäinen joukkuevalinta katastrofaalisten MM-kisojen ja kulisseissa riehuneen myrskyn jäljiltä antaa luvan odottaa aurinkoisempia päiviä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös