Mielipide

NHL tärkeän päätöksen ääressä uuden tv-sopimuksen kanssa – oikeuksien jakaminen todennäköinen vaihtoehto

NHL / Kolumni
NHL:n ja NBC:n monivuotinen tv-sopimus päättyy ensi kauden jälkeen ja uusille toimijoille on tilausta. Oikeuksien jakaminen olisi paras vaihtoehto.

NBC on toiminut Yhdysvalloissa NHL:n tv-kumppanina jo 15 kauden ajan eikä katsojaluvuissa ole tapahtunut merkittävää kehitystä. Viime pudotuspelien katsojakeskiarvo oli Sports Media Watch -sivuston mukaan noin 543 000 katsojaa, suoratoistolähetykset mukaan lukien.

Vaikka NBC panostaa tunnettuine asiantuntijoineen tuotantoon, yleisöä on vaikea saada ruutujen ääreen. Maksavista asiakkaista on kova kilpailu, kun jääkiekon kanssa samaan aikaan kilpailevilla kanavilla näytetään NFL:ää, NBA:ta, golfia ja Nascar-kilpailuja.

Pudotuspelien katsojamääriin vaikutti oleellisesti koronapandemian aiheuttama poikkeuksellinen aikataulu. Ihmisiä ei huvittanut katsoa kesällä jääkiekkoa, eikä tyhjät hallit teennäisten yleisöäänien kera lisänneet kiinnostusta.

NBC:llä on kova halu saada ensi kausi alkamaan mahdollisimman pian, jotta ohjelmistosta saadaan kesällä tilaa olympialaisille, joiden tv-oikeuksien arvo on moninkertainen NHL:ään verrattuna.

Tulevaisuutta ajatellen NHL:n kannalta olisi hyvä tehdä samanlainen sopimus, kuten NBA:lla eli jaetut oikeudet. Suoratoistolähetysten vallankumouksen ollessa käynnissä yhtenä vaihtoehtona voitaisiin pitää Disneyn omistuksessa olevaa ESPN-kanavaa.

Tärkeimmät pelit voitaisiin edelleen näyttää kaikille ABC:llä, keskiviikon pelit kaapeliverkossa ja loput ottelut suoratoistolähetyksinä ESPN+ -palvelussa. Suurempien tulojen saamiseksi osa peleistä voitaisiin jakaa TNT:n ja Amazonin kanssa.

Oikeushintojen nosto on hyvin todennäköistä, jotta riippuvuus lipputuloista pienenisi ja NHL pärjäisi kilpailussa muiden merkittävien urheilusarjojen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle