Mielipide

Näkemys: Ykkösvaraus ja tähtihankinta – Devils oli varausviikonlopun voittaja

NHL / Kolumni
Ykkösvaraus Jack Hughesin lisäksi New Jersey Devils vahvistui huippupuolustaja P. K. Subbanilla. Pitkään jälleenrakentanut joukkue alkaa olla valmis menestymään.

New Jersey Devils pääsi valitsemaan ensimmäisenä varaustilaisuudessa ja otti odotetusti Jack Hughesin. Huippulupauksen rooli on pelata kaksi vuotta sitten ensimmäisenä valitun Nico Hischierin takana. Jollain aikataululla yhdysvaltalaissentterin kuitenkin odotetaan nousevan sveitsiläisen edelle.

Devils vastasi myös viikonlopun suurimmasta pelaajakaupasta, kun tähtipuolustaja PK. Subban hankittiin Nashville Predatorsista vaihdossa kahteen marginaalisempaan puolustajaan ja kahteen toisen kierroksen varausvuoroon, joista toisella Predators varasi jo lupaavan hyökkääjän Jegor Afanasievin.

Predators tarvitsi tilaa palkkakattoonsa, ja joukkue pystyy nyt tavoittelemaan vapaiden agenttien markkinoilta Matt Duchenen kaltaista isoa kalaa ja neuvottelemaan jatkosopimuksesta vuoden päästä vapaaksi agentiksi jäävän Roman Josin kanssa.

Devils puolestaan sai supertähden myös puolustukseensa, joka on nyt merkittävästi vahvempi viime kauteen verrattuna. Hyökkäyksessä Devilsillä on ennestään yksi NHL:n parhaista laitahyökkääjistä Taylor Hallissa sekä lupaavat nuoret keskushyökkääjät Hughes ja Hischier.

Viime kauden runkopelaajista useampi on vielä ilman sopimusta ensi kaudelle – lisäksi Hallilla on enää vuosi jäljellä nykyistä sopimustaan. Tähtihyökkääjän jatko Devilsissä on epävarmaa, mutta Subbanin tasoiset hankinnat varmasti houkuttelevat jäämään.

Palkkakattotilanne Devilsillä on mainio Subbanin yhdeksän miljoonan dollarin – ja kolmen vuoden – sopimuksesta huolimatta, ja joukkue pystyy edelleen halutessaan hankkimaan vahvistuksia. Päättyneellä kaudella Devils jäi pudotuspelien ulkopuolelle, mihin Hallin pitkä poissaolo polvileikkauksen vuoksi vaikutti merkittävästi.

Alkavalla kaudella pudotuspelipaikka on tavoitteena itsestäänselvyys. Kaksi ykkösvarausta kolmen vuoden sisällä luo kovat odotukset, joita Subbanin hankinta vahvisti entisestään.

Devilsin vuodet NHL:n hännillä alkavat pikkuhiljaa olla ohi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös