Mielipide

Näkemys: Vuoden suurin suomalainen urheiluspektaakkeli tapahtui jo huhtikuussa

MAAJOUKKUE / Kolumni

Suomen voitto Kanadasta naisten jääkiekon MM-kisojen välierissä on niin uskomaton saavutus, että oli etukäteen mahdotonta edes kuvitella.

Liki 29 vuoden ajan Naisleijonat ovat hakanneet MM-välierissä päätään tiiliseinään. Nyt kun seinässä oli ties kuinka monennen kerran vaahteranlehden kuva, tiiliseinä vihdoin murtui. Seinän hajotti joukkue isolla J:llä.

Alkulohko-ottelu antoi vaikutelman, ettei Suomella ole saumaa taistella Kanadaa vastaan maalien määrässä. Eilen Naisleijonat tekikin toisin. Suomi puolusti vahvasti ja pysyi aluksi vain Kanadan kintereillä. 

Kun vaahterapaidat eivät tehtailleetkaan samalla tempolla maaleja, Suomen oli aika iskeä. Tavoitteena oli päästä johtoon ja puolustaa sitä Noora Räty viimeisenä tukena ja turvana.

Suomi tarvitsi onnistumisia muiltakin kuin tähtihyökkäjiltä Michelle Karviselta ja Riikka Salliselta. Lauantaina jokainen suomalaispelaaja onnistui paremmin kuin hyvin. Jenni Hiirikoski näytti, miksi hän on kapteeni ja häntä tituleerataan jopa maailman parhaaksi puolustajaksi.

Tämä saavutus on jo nyt vuoden suurin tapahtuma, mitä suomalainen urheilu voi vuonna 2019 kokea. Edes HPK:n voittaessa Liiga-mestaruuden tai Columbus Blue Jacketsin voittaessa Stanley Cupin ei päästä samalle tasolle. Naisleijonien uroteon sensaatioimaisuutta ei voi edes sanoin kuvailla. 

Suomi on aina ollut niin lähellä, mutta silti niin kaukana välierien voitosta. Liian suurena esteenä ovat aina olleet Pohjois-Amerikan valtiot. Päävalmentaja Pasi Mustonen on kuitenkin nyt joukkoineen murtanut kirouksen. Nyt finaalikin on voitettavissa.

Luonnollisesti kirkkaimmat mitalit olisivat vielä välierän superyllätystäkin suurempi pommi. Mutta Naisleijonat on jo nyt kirjoittanut historiaa. Sillä on tänään edessään vain ja ainoastaan mahdollisuuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös