Mielipide

Näkemys: Vuoden jääkiekkoilija ei ole vuoden paras jääkiekon pelaaja

KHL / Kolumni
Marko Anttila valittiin vuoden jääkiekkoilijaksi. Valinta ei tarkoita, että Anttila olisi millään asteikolla päättyneen vuoden paras jääkiekon pelaaja.

Löikö Mörkö sisään? Harva on välttynyt kevään 2019 hitiltä. Marko Anttila, Jokerien KHL-joukkueen laitahyökkääjä teki toukokuussa Slovakiassa jääkiekon MM-kisoissa ratkaisevia maaleja, ja pääsi joukkueen kapteenina nostamaan MM-pokaalia turnauksen päätteeksi. Reilun kahden metrin varrella pytty nousikin korkealle.

Jokereissa ja KHL:ssä Anttila ei ole loistanut mitenkään erityisesti. Kapteenin kirjainta viime kevään MM-kisoissa kantanut Anttila nousi kuitenkin rooliinsa Bratislavan kisoissa. Suomi sekosi, ja kukaan ei muistanut kysyä, onko muumi-kirjojen Mörkö nais- vai miespuolinen. Ihan vaan kaikille tiedoksi, että Mörkö, "Mårran", on "hon".

Marko Anttilasta tuli Mörkö-nimensä ja Antero Mertarannan sinänsä jo kuluneiden jankutuksien ansiosta viime kevään jääkiekkokisojen Hahmo, isolla Hoolla. Aina voi vertailla, että joku Pohjois-Amerikassa miljoonia tienaava kikkailija on tehnyt isompia yksilösuorituksia. Mutta ovatko he päässeet enemmän otsikoihin kuin Mörkö?

Harmittaa Anttilan puolesta, kun hänen valintaansa vuoden jääkiekkolijaksi kritisoidaan. Hän teki vain parhaansa joukkueen eteen. Nyt annetaan ymmärtää, että väärin tehty. "Olet sen verran huono pelaaja, että kunnia olisi pitänyt jättää paremmille pelaajille, jotka ovat saavuttaneet enemmän (rahaa) yksilöinä."

Marko Anttila toi jääkiekon jälleen lähes joka ikisen suomalaisen tajuntaan toukokuussa 2019. Joukkuelajissa paremmuutta ja arvoa on vaikea mitata metreissä ja sekunneissa. Mörkö on ehdottomasti vuoden 2019 jääkiekkoilija. Ei ehkä paras, mutta tunnetuin ja muistetuin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös