Mielipide

Näkemys: Ville Niemisen MODO janoaa takaisin SHL:ään, mutta upean viime kauden jälkeen pakka on yhä levällään

Muut Sarjat / Kolumni
MODO oli keväällä 2020 sarjanousukahinoissa tiukasti mukana. Se menetti kuitenkin tukun avainpelaajiaan − ja päävalmentaja Björn Hellkvistin. Paluu SHL:ään on tällä hetkellä askeleen kauempana kuin viime kaudella.

MODOlla alkaa jo viides perättäinen kausi Ruotsin toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Seura himoitsee takaisin pääsarjaan, jonne se historiansa ja resurssiensa valossa eittämättä kuuluu.

MODO nimittäin pelasi pääsarjassa yli 30 vuotta putkeen, kunnes tippui sieltä keväällä 2016. Peter Forsbergin kasvattajaseura omistaa yli 7 000 katsojan modernin Fjällräven Center -areenansa.

Viime kauden keskeytyminen olikin MODOlle valtaisa pettymys. Se oli HockeyAllsvenskanin toisella sijalla ja taisteli realistisesti sarjanoususta.

Kauden päätyttyä joukkue hajosi. MODO menetti muun muassa peräti kuusi parasta pistemiestään. Lisäksi SHL-seura Leksands IF ryöväsi päävalmentaja Björn Hellkvistin kesken sopimuskauden.

Nyt Hellkvistin tilalle löytyi Ville Nieminen. Pelaajasopimuksia MODOlla on koossa 19, neljänneksi eniten HockeyAllsvenskanissa.

Kärkihankintoihin lukeutuvat 76 NHL-ottelun Frank Corrado ja 131 NHL-ottelun Brendan Mikkelson, kumpikin kanadalaispuolustajia.

Silti MODOlla on yhä matkaa takaisin HockeyAllsvenskanin kärkijoukkueeksi. Kesä näyttää, miten seurajohto vahvistaa Niemisen joukkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös